Antena Căutare

Ministerul Sanatatii considera nejustificat protestul de la Institutul ORL

Ministerul Sanatatii considera nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul National de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. Dr. D. Hociota", care au intrerupt spontan activitatea pentru cateva ore, in semn de protest fata de reorganizarea institutiei.


Conform sursei citate, proiectul de act normativ face parte din strategia de reorganizare a spitalelor care a inceput la sfarsitul anului trecut si va continua in 2011.

"Asa cum conducerea Ministerului Sanatatii a declarat in numeroase randuri, prin organizarea unitara a activitatii Institutului Hociota si a Spitalului Universitar, Ministerul Sanatatii urmareste cresterea calitatii actului medical, precum si optimizarea asistentei medicale acordata pacientilor. Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este o unitate sanitara cu peste 1.000 de paturi care acorda diverse servicii medicale spitalicesti si ambulatorii, dar care pentru specialitatea ORL are la dispozitie doar un compartiment cu 10 paturi fara capacitatea de a solutiona in toate situatiile cazuistica aferenta unui spital de urgenta", se explica intr-un comunicat.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii mentioneaza ca Institutul National Hociota este un for metodologic cu sectii clinice specializate in abordarea diferitelor patologii in domeniul ORL care poate asigura buna functionare a unitatii nou infiintate. 'Pastrarea institutului sub forma de centru de specialitate va permite continuarea activitatilor actuale', a completat MS.

sursa:Jurnalul.ro

Prerogativele mitropolitului Bartolomeu, preluate de episcopul vicar Irineu Bistriteanul... Iasi: Un bolnav de gripa porcina a murit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x