Antena Căutare

Prima zi pentru bobocii universităților. Concurenţa a fost acerbă şi în vestimentaţie. Cu ce s-au îmbrăcat

S-a deschis oficial sezonul facultăţilor! Cei mai mulţi dintre studenţi s-au întors astăzi la cursuri. Bobocii au păşit cu dreptul în aulele universităţilor de prestigiu. La Constanţa, cei la Marină au intonat imnul în uniforma militară.

S-a deschis oficial sezonul facultăţilor! Cei mai mulţi dintre studenţi s-au întors astăzi la cursuri. Bobocii au păşit cu dreptul în aulele universităţilor de prestigiu. La Constanţa, cei la Marină au intonat imnul în uniforma militară.

În Bucureşti, în schimb, fetele au fost preocupate să aibă ţinute cât mai spectaculoase. Cu make-up sclipitor şi tocuri înalte pentru fotografiile de la începutul unui nou an universitar.

Pentru aceşti tineri, misiunea pe mare pare cea mai palpitantă provocare pentru ei. Unul dintre ei spune că "mi-am dorit din liceu o carieră militară. Voi rămâne în sistem, voi sta la navă, voi avea posibilitatea să fac misiuni internaţionale".

O tânără spune că "mi-am ales această carieră pentru că am considerat că e o meserie de viitor. Mă refer la educaţie gratuită, pregătire profesională foarte bună".

Un marinar militar, la început de carieră, câştigă în jur de 3000 de lei, iar un absolvent de la Universitatea Maritimă Civilă poate ajunge şi la 3000 de dolari.

Pe venituri mari mizează şi viitorii medici, încântaţi de creşterile salariale şi mai puţin de condiţiile din spitale.

Ruleta de pe holul Universităţii Carol Davila din Bucureşti a fost atracţia zilei. A ghicit chiar şi specializarea la care visează studenţii din anul I.

Theodora, o tânără din Grecia, spune că "e bine, mi-a picat endocrinologie. Îmi place pentru că nu e o specialitate foarte dură", în tip ce Thomas spune că "am făcut un an de inginerie în Canada, dar m-am hotărât că nu e destul pentru mine. Prea multă matematică. Mai bine mă fac medic, să fac operaţie, să ajut oamenii bolnavi. Probabil o să fac chirugie, pentru că e interesant să tai la om şi să scoţi tumori".

Pe lângă Medicină, cele mai populare facultăţi în rândul tinerilor sunt Matematica, Dreptul şi Limbile Străine. Sunt însă şi specializări care pierd studenţi în fiecare an.

Dincolo de viitoarele profesii, ţinutele au făcut diferenţa. Fetele de la Drept s-au pregătit temeinic.

Alexandra spune că "trebuie să intrăm într-o profesie în care avem în permanenţă contact cu oamenii şi cu anumite medii. Rochiţa aceasta şi nişte botine la limita dintre casual şi elegant merg cu un makeup frumos".

Anca spune că "toată lumea ştie că la Drept lumea se îmbracă oficial. Am vrut să fie o discrepanţă între culoarea costumului şi ruj".

Ziua nu s-a putut încheia decât cu tradiţionalele selfie-uri în faţa universităţilor.

Un bărbat din Huși a mers la spital, iar medicul i-a spus că va muri în câteva ore! Ce decizie a luat familia... Un bărbat în vârstă de 41 de ani, director al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, a murit pe masa de operație! Fusese i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x