Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Proasta gestionare a situaţiei ursului din Harghita a fost pedepsită. Prefectul a fost demis de către Guvernul Orban

Prefectul din Harghita a fost demis de către Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela. Guvernul Orban îl critică pe Andrei Jean-Adrian, pentru deciziile proaste luate în legătură cu ursul care a agonizat ore în șir pe marginea drumului.

Prefectul de Harghita, Andrei Jean-Adrian, a fost demis de către Guvernul Orban

Un urs lovit de o maşină, sâmbătă seara, pe un drum de la marginea localităţii harghitene Praid spre Sovata, a fost lăsat să agonizeze fără ca autorităţile să intervină prompt pentru salvarea sa.

Ursul din Harghita avea trei membre fracturate și nu se mai putea deplasa, pumă ce a fost lovit de o mașină. Cât timp a zăcut lângă carosabil, ursul a fost păzit de poliţişti şi jandarm. În cele din urmă, acesta a fost fost tranchilizat și eutanasiat.

Pentru proasta gestionare a situației, Prehectul din Harghita, Andrei Jean-Adrian, a fost demis din funcție.

„A fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit. De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Recomandari