Antena Căutare

Ce spune prof. Horațiu Moldovan despre explozia de cazuri de coronavirus din România: ”Putem gestiona. Vom atinge faza de platou!”

Pandemia de coronavirus poate fi ținută în frâu în România, chiar dacă numărul de infecții cu COVID-19 se ridică la peste 1.000 în fiecare zi, susține secretarul de stat prof. Horațiu Moldovan. 

Într-un interviu la Antena 3, acesta a declarat că evoluția cazurilor de COVID-19 este constantă, astfel că vom atinge faza de platou în curând, în cazul în care nu vom avea parte de o explozie a cazurilor.

”N-aș face afirmația că este o situație deosebit de îngrijorătoare, sigur nu este un număr mic cum a fost în prima parte a evoluției epidemiei din primele 3 luni. Ne confruntăm cu un număr relativ mare, dar este un număr relativ constant, aproximativ 1.200-1.300 de pacienți/zi.

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis a anunțat cum se vor desfășura orele

De asemenea, rata de mortalitate se menține relativ constantă în ultima săptămână. În ceea ce privește numărul de pacienți din Terapie Intensivă, înainte, în prima parte a epidemiei am avut în jur de 250 pe zi, acum avem peste 400, dar și acest număr se încadrează pe o linie relativ constantă, nu avem de-a face cu o explozie, o creștere exponențială.

Atâta timp cât această creștere este liniară, moderată, există elemente de optimism, în sensul că putem gestiona situația. Putem să îngrijim și mai mulți pacienți decât în momentul de față.”, a declarat prof. Horațiu Moldovan, în emisiunea Subiectiv, de la Antena3.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Peste 1.300 de cazuri și 41 de morți, confirmate în ultimele 24 de ore

Pe teritoriul României au fost confirmate 56.550 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2.521 de decese.

Începând cu data de 22 iulie, bilanțul cazurilor de Covid-19 a depășit zilnic pragul de 1.000 de infectări. Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.309 cazuri noi de Covid-19, din 24.108 teste efectuate.

Ultimă oră. Încă un județ impune purtarea măștii de protecție în aer liber! Care sunt zonele în care trebuie să fie purtată

Marți au fost anunțate 48 de decese, un record zilnic pentru România de la începutul pandemiei de Covid-19.

Momentul în care un preot își bate soția pe stradă, în mijlocul zilei. Cum și-a justificat fapta după ce imaginile au aj... Schimbarea la Faţă a Domnului, ziua în care trebuie să te ferești de ceartă! Ce nu trebuie să mai faci azi, ca să îți me...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x