Antena Căutare

Profesorii puși la zid de către elevi: „Respectul nu se obține prin lege”

Consiliul Național al Elevilor critică și se opune legii care vizează investirea cadrelor didactice cu statutul de autoritate publică.

Consiliul Național al Elevilor critică și se opune legii care vizează învestirea cadrelor didactice cu statutul de autoritate publică.

Acești ausțin că: “Nu puține sunt cazurile în care unii profesori, în profilul cărora putem distinge lipsa vocației necesare pentru îndeplinirea acestei meserii, abuzează elevii, mai ales pe cei cu probleme emoționale sau cu dificultăți de integrare în mediul educațional”.

Consiliul Național al Elevilor mizează pe respect și colaborare, doi factori care ar trebui construiți natural. Tot aceștia susțin că statul ar oferi un avantaj profesorilor în situațiile de conflict.

„Conform Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivel național din anul școlar 2018- 2019, realizat de către Consiliul Național al Elevilor, 41% dintre respondenți au mărturisit că le-a fost afectată integritatea fizică și/sau morală în mediul școlar, aspect care ne determină să credem că este necesară adoptarea unor măsuri concrete, pliate pe climatul din fiecare școală, pentru a elimina violența din sistem, din fiecare sală de clasă. Acordarea statutului de autoritate publică anulează orice speranță de a obține un parteneriat echitabil tripartit, elev-părinte-profesor.​

Deocamdată, organizațiile sindicale din învățământ nu au ieșit cu un punct de vedere.

Citește și: Decontare navetă cadre didactice 2019: Cum se face și acte necesare

Manifestări dedicate Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Bucureşti... Hotărârile de comasare a două şcoli din Buzău, suspendate de instanţă; peste 420 de elevi ar trebui mutaţi înapoi la şco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x