Antena Căutare

Profesorul Alexandru Rafila, vești bune pentru români: "Așa cum arată lucrurile acum, 1 iunie vine cu relaxare suplimentară"'

Profesorul Alexandru Rafila vine cu vești excelente și spune că situația epidemiologică din România, în ceea ce privește limitarea răspândirii Covid-19, este încurajatoare. Mai mult, reprezentantul țării noastre la OMS susține că dacă lucrurile merg la fel ca până acum, data de 1 iunie va aduce noi măsuri de relaxare.

Medicul Alexandru Rafila se arată optimist în ceea ce privește relaxarea graduală a măsurilor. Într-o intervenție, la Antena 3, acesta susține ideea unei noi runde de relaxare a măsurilor impuse în România de pandemia de coronavirus.

OMS a recunoscut: Al doilea val de coronavirus nu va mai exista. Vestea pe care toată Planeta o aștepta

"Așa cum arată lucrurile acum s-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie. Cu o condiție: să fim pregătiți cu toate procedurile. Ele trebuie comunicate și exersate pentru că altfel doar o să le comunicăm la data de 1 iunie și implementarea va veni mai târziu.”, a declarat Rafila, potrivit sursei citate.

Profesorul Alexandru Rafila, vești bune pentru români: "Așa cum arată lucrurile acum, 1 iunie vine cu relaxare suplimentară"'

Profesorul Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

Profesorul Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS; Foto: news.ro

Alexandru Rafila recomandă păstrarea distanței sociale și dupa 1 iunie

”Ar trebui să renunțăm la termenul acesta periculos de distanțare socială și să-i spunem distanțare fizică. Vorbim puțin mai tare, ne auzim și de la un metru și jumătate.”, spune Rafila.

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Cât despre creșterea numărului de noi îmbolnăviri în weekend, Rafila spune că nu este îngrijorătoare deocamdată.

"Avem o creștere ușoară a numărului de cazuri sâmbătă și duminică, dar știm că sâmbăta și duminica se testează mai puțin. Mâine o să avem o cifră mai apropiată de adevăr.”, a mai spus profesorul Alexandru Rafila.

Bacul și Evaluarea Națională, sub semnul întrebării. Se cere anularea tuturor examenelor şi echivalarea lor cu media ani... Cum să porți corect masca de protecție. Medicul Rafila, noi lămuriri: ”O mască de unică folosință, spălată și călcată, î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x