Antena Căutare

Profesorul Streinu-Cercel, avertisment dur pentru români: ”Primul vârf al crizei provocate de coronavirus va fi după Paște!”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, susține că urmează patru luni grele din cauza pandemiei de coronavirus, iar vârful cazurilor va fi după Paște.

Profesorul Streinu-Cercel, avertisment dur pentru români: ”Primul vârf al crizei provocate de coronavirus va fi după Paște!” Galerie
Adrian Streinu-Cercel

Într-o declarație făcută la Antena 3, acesta a declarat că o ”explozie” de cazuri va fi peste o lună, după Paște.

"Noi am avut o intrare masivă între concetățeni români veniți din Italia. Ce vedem în momentul de față sunt cazurile de contact pe această relație. Nu trebuie să fii savant ca să-ți dai seama că avem concetățeni care trăiesc în Spania și care s-au repatriat în ultima perioadă. O parte din acești concetățeni aduc cu ei virusul. Cei care au fost în carantină și s-au dovedit ulterior a fi pozitivi pentru acest coronavirus au venit din această relație.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 260

Știți că există un indicator care spune cam care ar fi rata de atac. În momentul de față se vorbește despre o rată de atac de 2,5-3. Dacă mai luăm în calcul faptul că într-un an - un an și jumătate circulația virusului ar trebui să ajungă undeva la 80% din populație și luăm în calcul 19 milioane de oameni cât are România, calculul e simplu", a spus Streinu-Cercel la Antena 3.

Coronavirus în România, cifre oficiale

Numărul cazurilor de cronavirus confirmate în România a ajuns la 260. Alte 14 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, potrivit raportării oficiale de miercuri seară.

Cele 14 cazuri nou confirmate sunt următoarele: 7 în București, 3 în Brașov, două în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

Toate aceste persoane nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Aceste persoane au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 43 de noi îmbolnăviri.

Strigăt de ajutor pentru medici, expuși zilnic riscului de infectare cu coronavirus: Nu au ajuns măștile și echipamentel... Incendiu violent la Penitenciarul Satu Mare. Trei deţinuţi au murit arşi de vii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x