Antena Căutare

Prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în Săptămâna Mare

Prognoza meteo de saptamana viitoare aduce vesti bune despre vreme. Temperaturile sunt in cestere, asadar vremea de Paste se anunta deosebit de frumoasa in toata tara.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, cunoscută credincioșilor drept Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Iată ce surprize ne aduce vremea până la Paște.

Vremea este schimbătoare în weekendul Floriilor, însă în intervalul 1-8 aprilie, prognoza meteo ANM aduce temperaturi în creștere în toată țara.

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în Săptămâna Mare

În Banat și Crișana, după o creștere a temperaturilor care va dura până la mijlocul săptămânii viitoare, se vor înregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne, şi 6 grade pentru minimele nocturne, la finalul ei.

În Transilvania, intervalul 1 – 8 aprilie va fi caracterizat de uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne, ce se vor încadra, în general, între 14 şi 18 grade. Cele mai ridicate valori se înregistrează în jurul datei de 4 aprilie.

În Maramureș, între 1 şi 8 aprilie, vor fi uşoare variaţii ale temperaturii aerului, între valorii medii de la 13 grade, ziua. Și 3 – 4 grade noaptea, la începutul şi sfârşitul acestui interval, până la 18 grade – ziua şi 5 grade – noaptea, în jurul datei de 4 aprilie.

​În Moldova, temperaturile maxime vor creşte din nou până la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o noua scădere, ajungându-se, în ultimele două zile de prognoză, la o medie regională de 14 grade.

În Dobrogea, variaţiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât media temperaturilor diurne se va situa între 13 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul şi sfârşitul săptămânii şi cele mai ridicate la mijlocul acesteia.

În Oltenia, săptămâna va debuta cu o scădere uşoară a mediilor diurne, spre 18 grade, urmată de o creştere până în data de 4 aprilie, când se vor înregistra 20 de grade, apoi o nouă scădere spre o medie de 16 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

În Muntenia, vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 16 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la sfârşitul intervalului de prognoză.

La munte, vor fi alternanţe termice, iar valorile diurne se vor încadra, în general, între 6 şi 8 grade, mai ridicate în jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între -1 şi două grade, în medie, pe tot parcursul acestei săptămâni.

Din câte se poate vedea, vremea de Paște nu va fi asemănătoare cu cea de Florii, ceea ce înseamnă că prognoza meteo nu va ține cont de expresia populară: ”cum va fi de Paște, așa va fi și de Florii”.

OBICEIURI ŞI TRADIŢII înainte de Paște! Începe Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor: Ce NU este bine să faci ca să-ți ... Tragedie de Florii. Microbuz cu 22 oameni, răsturnat în tunelul care duce la Salina Slănic. Echipele de descarcerare acț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x