Prognoza meteo. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Dacă în minivacanța de 1 Mai vremea a tinut cu romanii, meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoare perioadă. Așadar, iată ce ne rezervă vremea în minivacanța de Rusalii 2018. Anul acesta, Rusaliile pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal.

Dacă în minivacanța de 1 Mai vremea a ținut cu românii, meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru urmatoare perioadă. Așadar, iată ce ne rezerva vremea în minivacanța de Rusalii 2018. Anul acesta, Rusaliile pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal.

Prognoza meteo pentru luna mai

Potrivit prognozei realizată de Administrația Națională de Meteorologie, în luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică, în sud, sud-est şi vest. Valori situate sub normalul perioadei vor fi consemnate, local, în celelalte zone. Măsurătorile de specialitate arată că media multianuală lunară pentru luna mai este de 14,9 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură între 12 şi 16 grade Celsius în Oltenia, între 13 şi 18 grade în Muntenia şi Dobrogea, respectiv între 15 şi 18 grade în Banat şi Crişana.

În acelaşi timp, precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de norme în sud-estul ţării şi excedentare în rest, respectiv peste 66,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş - de până la 89 l/mp, Muntenia (până la 86 l/mp), Crişana (până la 85 l/mp), Banat (până la 84 l/mp) şi Oltenia (până la 83 l/mp), iar mai scăzute în Dobrogea, respectiv de până la 47 l/mp.

Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Potrivit prognozei meteo, temperaturile se anunță în creștere, astfel că, la finalul mai va fi o atmosferă de vară. Nu vor lipsi precipitațiile însoțite de descărcări electrice.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri