Antena Căutare

Programul "Cornul si laptele" se modifica. Elevii cu intoleranta la lactoza si gluten vor primi produse speciale

Copiii care sufera de intoleranta la lactoza sau gluten vor primi alimente diferite in cadrul programului "Cornul si laptele".

Guvernul Romaniei a modificat, printr-o ordonanta de urgenta publicata vineri, programul "cornul si laptele". Astfel, copiii care sufera de intoleranta la lactoza si gluten vor primi alimente care nu contin aceste ingrediente.

Pentru ca elevii din ciclul gimnazial si prescolarii sa beneficieze de acest regim special vor trebui sa prezinte acte medicale care sa dovedeasca intoleranta la lactoza si gluten.

Potrivit noilor reglementari, care intra de luni in vigoare, copiii care sufera de intoleranta la lactoza sau gluten vor primi alimente care nu contin aceste ingrediente.

"La cererea motivata a parintilor, copiii care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza, dovedita cu acte medicale, beneficiaza de produse lactate si de panificatie care nu contin gluten/lactoza, in limita unei valori zilnice de 1,17 lei/elev sau prescolar”, se precizeaza in OG nr. 9/2012.

FOTO: Intact Images

Elevii romani au obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie... Taranii sunt in pragul disperarii! Culturile au fost distruse de seceta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x