Căutare Live

A fost stabilit programul vizitei Papei Francisc în România! Nu se va ține slujbă în aer liber

Vizita Papei Francisc în România este tot mai aproape. A fost stabilit programul oficial al Sfântului Părinte în ţara noastră, iar măsurile de securitate sunt fără precedent. Pelerinii vor fi identificaţi pe baza unui bilet cu un cod de bare. Sute de mii de oameni vor fi prezenţi în locurile pe care Sanctitatea Sa le va vizita.

Vizita Papei Francisc în România este tot mai aproape. A fost stabilit programul oficial al Sfântului Părinte în ţara noastră, iar măsurile de securitate sunt fără precedent. Pelerinii vor fi identificaţi pe baza unui bilet cu un cod de bare. Sute de mii de oameni vor fi prezenţi în locurile pe care Sanctitatea Sa le va vizita. Papa Francisc va călători în România cu elicopterul şi cu o maşină Dacia Duster securizată. Printre pelerini, va merge cu papa-mobilul adus special de la Vatican.

Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai, la ora 11 şi 30 de minute. Pe aeroportul Henri Coandă, va fi întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis.

”E o vizită pastorală, aşa cum spune deja anunţul făcut de Biserica Romano Catolică, o vizită pusă sub semnul cuvintelor "Să mergem împreună!”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvnt al Patriarhiei Române.

În prima zi a vizitei, Suveranul Pontif va ţine un discurs la Palatul Cotroceni, unde va avea loc ceremonia oficială de primire. Papa Francisc va avea o întâlnire şi cu premierul Viorica Dăncilă. Apoi, va pleca spre Palatul Patriarhal din Bucureşti.

Suveranul Pontif va fi întâminat aici de către Patriarhul Daniel. Vor vizita împreună întreg ansamblul Patriarhal, iar mai apoi va avea loc şi o discuţie între cei doi.

Credincioşii îl vor putea vedea pentru prima oară la Catedrala Mântuirii Neamului. Oamenii vor avea acces doar în curte. În interior, sunt rezervate locurile pentru oficialităţi.

Pe parcursul celor trei zile, Papa Francisc va înnopta doar la Bucureşti. Vizitele în ţară le va face cu un elicopter.Iar printre oameni va merge cu papamobilul adus de la Vatican. Tot pentru el a fost pregătită şi o maşină securizată Dacia Duster. De altfel, şi în 2016, în timpul vizitei din Armenia, liderul Bisericii Catolice a folosit o maşină Dacia Logan.

În prima zi a lunii iunie, Papa este aşteptat la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, considerat centrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. Potrivit estimărilor oficiale, 300 de mii de oameni vor participa la slujba de pe "Dealul Crucii". Unele voci spun că ar putea fi chiar un milion de enoriaşi.

În a doua parte a zilei, Suveranul Pontif va merge la Iaşi, unde zeci de mii de oameni îl vor aştepta. Papa Francisc va fi prezent mai întâi aici, la Catedrala Episcopiei Romano Catolice. Apoi va merge în piaţa Palatului Culturii, unde le va vorbi pelerinilor.

Ultima vizită a Suveranului va avea loc la Blaj, pe 2 iunie. Iar în jurul orei 17, va părăsi România de pe aeroportul internaţional Sibiu.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Vremea se schimbă drastic! România, lovită de un aer polar în următoarele zile! Zonele în care temperaturile scad până l...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri