Antena Căutare

Programul "Prima Casa" ar putea fi schimbat la cererea clientului

Programul "Prima Casa" se schimba dupa dorinta clientului. Ministerul Finantelor vrea ca proprietarii sa-si poata modifica locuintele achizitionate prin programul guvernamental, fara sa ceara permisiune si sa le poata vinde oricand.

Daca propunerea ministerului finantelor devine realitate, proprietarii din program isi vor putea vinde locuintele inainte de cinci ani, asa cum prevede regulamentul acum. Asta doar in cazul rambursarii anticipate.


O alta modificare ii vizeaza pe cei care au cumparat deja o locuinta prin acest program, dar i-au descoperit vicii ascunse. Vor putea face diferite modificari si imbunatatiri, pentru care acum au nevoie de acordul functionarilor de la ministerul finantelor.

Valul de solicitari i-a pus in dificultate pe angajati. Astfel, potrivit noului proiect, Ministerul Finantelor si banca finantatoare isi exprima acordul din oficiu cu privire la lucrarile de interventie sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire.

Proiectul de modificare a ordonantei de urgenta care reglementeaza programul va fi supus dezbaterii publice in urmatoarele doua saptamani.

ANM: Cod galben de ninsori si viscol, pana duminica seara la ora 20:00... Inca o noapte geroasa in Romania: -30°C la Radauti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x