Programul Prima Casă dispare! Românii care vor să-și achiziționeze o locuință ar putea să primească o reducere

 

Programul ”Prima Casă”, prin intermediul căruia sute de mii de români și-au achiziționat locuințe, ar putea să dispară. Mai exact, Guvernul ar putea să-l înlocuiască cu un program ”O familie, o casă”, ce ar urma să vină în întâmpinarea nevoilor românilor care-și doresc o locuință, prin reducerea costurilor de finanțare.

Citește și: Schimbări majore în programul Prima Casă. Dobânzile creditelor scad semnificativ

Astfel, potrivit unor declarații făcute de premierul României de curând, programul Prima Casă ar urma să fie înlocuit cu ”o variantă mai aproape de nevoile cetățenilor”. Astfel, programul ”O familie, o casă” va aduce o reducere a costurilor de finanțare pentru cei interesați de cumpărarea unei locuințe.

Este vorba, conform declarațiilor făcute de premier, de o ”creștere a nivelului garanției guvernamentale de la 50%, cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune și reducerea substanțială a dobânzii pentru familiile cu copii și pentru persoanele cu dizabilități”.

Citește și: S-a schimbat totul. Anunț de ultimă oră pentru românii, care vor să-și cumpere o locuință prin „Prima Casă”

Prin intermediul programului Prima Casă, românii pot cumpăra sau construi locuințe, statul garantând în proporție de 40% sau 50% creditul pe care-l face cumpărătorul la finanțator. Una dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce vor să-și cumpere o locuință prin acest program este deținerea unui avans de cel puțin 5% din valoarea locuinței pe care intenționează s-o achiziționeze. Ediția din acest an a programului Prima Casă a fost lansată la începutul lunii martie.

Având în vedere faptul că programul Prima Casă este în plină desfășurare, noul program (O familie, o casă) se va putea aplica, cel mai devreme, din 2020.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI