Căutare Live

Programul Rabla, anunț important pentru șoferii! Schimbarea pe care au așteptat-o mulți

Primăvara asta, Rabla prinde viteză! 60 de mii de vouchere vor fi împărţite prin programele "Rabla clasic" şi "Rabla plus". Cei care vor să-şi cumpere maşini noi s-au înscris pe listele dealerilor încă de anul trecut. Există şi ecobonsuri care pot fi cumulate cu valoarea tichetului. În premieră, românii îşi pot cumpăra şi motociclete cu ajutor de la stat.

Ce se schimbă la Programul Rabla

În următoarele zile, dealerii auto se pot înscrie în programul Rabla. De la jumătatea lunii, ministerul Mediului vrea să deschidă oficial programul și pentru clienți.

Pentru o maşină electrică cumpărată prin programul Rabla Plus statul oferă un bonus de 45 de mii de lei, echivalentul a 10 mii de euro. Valoarea voucherului clasic rămâne la 6.500 de lei şi poate fi cumulată în funcţie de motorizare cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei. Prin acest program statul speră să crească la 60 de mii numărul rablelor eliminate din trafic. Tot mai multi români sunt interesaţi de mașinile electrice, dar și hybride.

La unii dealeri, pe lângă acei 6.500 de lei pe care un cetăţean îi primeşte atunci când casează o maşină mai veche de 10 ani: unii dealeri dublează acest beneficiu. Alţi dealeri oferă pachete gratuite pe perioada garanţiei.

Sunt deja oameni care au maşinile rezervate, inclusiv maşinile termice, electrice şi hibride.

În medie, prețurile mașinilor cumpărate prin programul Rabla variază între 10 mii și 15 mii de euro.

Anul acesta, Programul Rabla a fost extins și la motociclete. Pentru una cu propulsie electrică, reducerea este de 3.000 de lei.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ambulanța, chemată de urgență pentru Sorina Pintea, aflată în arest! Ce a pățit...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri