Antena Căutare

Programul "Sunt imun la Covid?" începe miercuri/ Firea: Primii 500 de bucureşteni sunt testaţi astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid

Programul de testare pentru anticorpi la coronavirus începe, miercuri, în prima zi urmând să fie testaţi 500 de bucureşteni. "Am lansat programul pentru a vedea, pe baze ştiinţifice, câţi oameni au fost deja afectaţi, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Programul "Sunt imun la Covid?" debutează, miercuri, la Arena Naţională.

"Primii 500 de bucureşteni sunt testaţi astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze ştiinţifice, câţi oameni au fost deja afectaţi, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros şi adaptat rigorilor sanitare din această perioadă - personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact şi va purta mască de protecţie. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosinţă, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienţii diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, aşadar dacă a avut infecţia şi a dobândit imunitate la Covid-19", a explicat primarul Gabriela Firea.

Înscrierea online continuă pe pagina https://assmb.ro/page/testareanticorpi.

Potrivit Primăriei Capitalei, persoanele testate în acest program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei selectaţi prin metoda eşantionării într-un număr proporţional cu mărimea sectorului în care locuiesc. Rezultatele se vor regăsi, la final, în studiul realizat de Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş”.

Metoda de eşantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală.

Programul se derulează în baza unei colaborări între Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş”, PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector, încheiată în 27 martie.

"PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar la Arena Naţională şi participarea personalului medical. La finalul fiecărei zile de testare sunt luate măsuri de igienizare", arată Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte stadiul celeilalte campanii, "Testăm pentru Bucureşti”, derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureşteni pentru diagnosticarea infecţiei Covid, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program şi 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar două au fost depistate pozitiv.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu 13 clinici de stat şi private care au dorit să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP).

Sursa : news.ro

Cod roșu de inundații, în România! Zeci de gospodării, afectate! Imagini cumplite! VIDEO... După 12 autopsii pe oameni decedați din cauza coronavirusului, au descoperit un detaliu șocant: "A fost detectat în...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x