Antena Căutare

Protest la spitalul Caritas din Capitala: Angajatii se opun transformarii materninatii intr-un camin pentru batrani

Protest la spitalul Caritas din Capitala. Zeci de cadre medicale protesteaza fata de transformarea spitalului in camin pentru batrani. Angajatii nu sunt de acord cu transformarea in centru pentru ingrijire a batranilor a singurei maternitați din sectorul 3 al Capitalei.


Ministrul Sanatatii a declarat saptamana trecuta ca, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta.

Managerii spitalelor care urmeaza sa fie comasate sau transformate in camine de batrani au anuntat ca vor da in judecata Ministerul Sanatatii. Decizia a creat o nemultumire generala in randul pacientilor. Cei care veneau la spitalele orasenesti vor fi acum nevoiti sa se trateze in alte unitati spitalicesti, aflate la distante mai mari.

Pe lista Ministerului Sanatatii cu institutii reorganizate se afla si spitale pentru bolnavii de tuberculoza. Lucru ce ar putea duce la adevarate bombe biologice. Bacilul Koch, bacteria raspunzatoare de tuberculoza, ramane impregnat in pereti si praf peste cinci ani de zile. Dezinfectiile nu omoara bacilul in totalitate, care persista mai mult decat alti germeni.

sursa:Antena3

VIDEO! Accident in lant in Capitala: 10 de masini distruse... Temperaturile urca pana la 15 grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x