Antena Căutare

PSD propune ajutor financiar pentru elevii primiti la facultate fara BAC. Boc cere retragerea proiectului

Noi prevederi ale proiectului de lege promovat de Ecaterina Andronescu ies la iveala. Deputatul PSD cere acordarea unui ajutor financiar "cel putin la nivelului ajutorului de somaj", pentru elevii care se vor putea inscrie la facultate desi nu au promovat examenul de bacalaureat, informeaza Mediafax.



"Absolventii anului pregatitor care promoveaza si examenul de bacalaureat pot beneficia de echivalarea totala sau partiala a studiilor efectuate in anul I al programului de lidenta si pot continua studiile, in conditiile stabilite de senatul universitatii", mai prevede proiectul la alin. 1 indice 3, iar alin. 1 indice 4 stabileste ca "absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat beneficiaza de finantare in scolile postliceale de stat, organizate in reteaua MECTS", se mai arata in proiectul propus de parlamentarul PSD.

Mai mult decat atat, potrivit textului propunerii, absolventii invatamantului liceal care au dobandit "formal, nonformal sau informal competente profesionale" pot sustine gratuit examen de certificare a calificarii si pot dobandi certificat de calificare si suplimentul descriptiv al certificatului pe parcursul anului scolar, conform unei metodologii si planificari elaborate de inspectoratele scolare.

Proiectul a fost semnat de 30 de senatori PSD ai grupului din Senat.

Emil Boc: E o "tampenie populista"

Premierul Emil Boc cere liderilor USL sa retraga proiectul de lege care permite absolventilor de liceu sa se inscrie la facultate desi nu au luat Bacalaureatul.

"Ce dovada mai buna de populism decat ultima propunere a PSD ca cei care nu au luat bacalaureatul sa poata fi inscrisi la facultate si sa-si continue studiile"

In vreme ce premierul vede initiativa opozitiei ca pe un act de populism, liderii PSD si PNL ii critica pe guvernanti pentru ca nu le-au oferit nicio alternativa tinerilor care au picat examenul.

"Domnul Boc este in opozitie ca, daca e la putere, inseamna ca are majoritate. Si inteleg ca are o problema in general cu legile opozitiei ca nu se strang ai lui de la putere sa le respinga. In al doilea rand, o sa vorbesc cu doamna Andronescu - ca nu e initiativa mea sau a domnului Antonescu - si o sa retragem proiectul de lege imediat ce domnul Boc vine si ne spune care este programul Guvernului pentru cei 100.000 de tineri ramasi practic fara nicio sansa", a declarat Ponta.

Foto: Intact Images

Octombrie aduce temperaturi ridicate in sud-estul tarii. Vezi prognoza pentru urmatoarele luni!... Fotbalist din Dambovita, injunghiat cu o surublenita de un prieten intr-un bar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x