Şapte unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, printre care un restaurant şi o braserie, au fost amendate, joi, de către inspectorii sanitar veterinari, echipele de control descoperind mai multe nereguli, printre care comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat, joi, modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.
“În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformităţi: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.
În urma controlului, au fost amendate un restaurant, două unităţi tip fast food, trei unităţi tip bufet şi o braserie, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 14.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 24 de kilograme de produse alimentare cu diverse probleme.