Antena Căutare

Puterea polițiștilor, îngrădită! Decizia CCR este definitivă. Ce nu au voie să mai facă oamenii legii

Legea care conferea puteri sporite poliţiştilor este neconstituţională în ansamblu, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, care a admis obiecţia formulată de către preşedintele Klaus Iohannis. 

Legea care conferea puteri sporite poliţiştilor este neconstituţională în ansamblu, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, care a admis obiecţia formulată de către preşedintele Klaus Iohannis.

Judecătorii CCR au discutat obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, formulată de preşedintele României.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice este neconstituţională în ansamblul său”, precizează CCR într-un comunicat.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

În 7 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, contestând, între altele, o prevedere prin care poliţiştii pot folosi dispozitive cu electroşocuri. De asemenea, preşedintele apreciază că sunt neclar formulate situaţiile în care poliţistul are dreptul să conducă o persoană la secţie.

A doua zi, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul menţiona că şi-ar fi dorit ca preşedintele să se fi preocupat atât de mult de Poliţia Română „şi atunci când poliţiştii au fost omorâţi, cu sânge rece, în misiune“.

Mere stricate pentru elevii unei școli din Suceava! Părinții sunt revoltați – Video... Misterul a fost elucidat. Un bărbat care mergea să se călugărească la Mănăstirea Curtea de Argeș a făcut o descoperire î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x