Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:00iUmor

Ce se întâmplă cu programul ”Rabla pentru electrocasnice” în 2019! Decizia de ultimă oră luată de autorități

Zeci de mii de români au primit vouchere pentru achiziționarea a peste 24.000 de produse, între care mașini de spălat rufe, iar Ministerul Mediului a anunțat că programul se va relua și în 2019. 

Zeci de mii de români au primit vouchere pentru achiziționarea a peste 24.000 de produse, între care mașini de spălat rufe, iar Ministerul Mediului a anunțat că programul se va relua și în 2019.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au precizat că programul „Rabla pentru electrocasnice”, care a fost lansat la sfârşitul anului trecut, se va relua şi în 2019, după ce se va aproba bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Programul a fost lansat chiar înainte de sărbători, iar din totalul de 20 de milioane de lei, s-au epuizat peste 7,5 milioane de lei, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii Ministerului Mediului. Au fost acordate, în total, 24.657 de vouchere, dintre care 12.577 pentru maşini de spălat rufe, 9.678 pentru frigidere şi 2.402 aparate de aer condiţionat.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Câți bani poți primi, în funcție de categoria echipamentelor

De aemenea, din totalul de peste 24.000 de vouchere, 19.480 au fost acordate în mediul urban, iar restul în rural.

Potrivit proiectului, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++. De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

În acelaşi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++. Important de menţionat este că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi, potrivit sursei citate.

Recomandari