Antena Căutare

Radu Mazăre a primit aprobare ca să iasă din închisoare. De ce a cerut să fie liber și cât timp va sta departe de gratii

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre au primit acceptul din partea penintenciarelor unde sunt încarceraţi să participe la înmormântarea mamei lor, Gabriela.

colaj de imagini cu radu mazare la tribunal Galerie
Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre au primit acceptul din partea penintenciarelor unde sunt încarceraţi să participe la înmormântarea mamei lor, Gabriela. | Hepta.ro

Lizeta Haralambie, o apropiată a familiei Mazăre, a confirmat pentru News.ro, că cei doi fraţi vor fi prezenţi la înmormântarea mamei, după ce au fost aprobate cererile lor în acest sens, depuse la penitenciarele unde îşi ispăşesc pedepsele.

Radu şi Alexandru Mazăre vor putea fi prezenţi la înmormânarea mamei lor

Ceremonia de înmormântare a Gabrielei Mazare a început, luni, în jurul orei 13.00. Slujba religioasă are loc la biserica din Mamaia Sat, iar Gabriela Mazăre va fi înmormântată la cimitirul din zonă.

La sfârşitul săptămânii trecute, Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre au depus câte o cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru a fi lăsaţi să îşi conducă mama pe ultimul drum. Cererile lor au fost admise luni dimineaţa.

Citește și: Radu Mazăre a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Polaris. Decizia este definitivă

Gabriela Mazăre a murit în urma unor probleme cardiace. Decesul său s-a produs la trei zile după ce Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare.

Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Ce spune Mihai Mazăre despre eliberarea temporară a fraților săi, Radu și Alexandru

“Au plecat deja, sunt în drum spre Constanţa, cu o singură maşină, am înţeles că este o dubă a penitenciarului, cu escorta şi cei doi fraţi ai mei, vin încoace. Nu ştiu dacă vor ajunge la timp să prindă slujba de la Casa Mortuară, dacă nu, ne vom întâlni direct la biserica din Mamaia Sat”, a declarat Mihai Mazăre, fratele celor doi.

El a precizat că Radu şi Alexandru Mazăre vor sta doar la înmormântare, după care se vor întoarce la penitenciarele unde sunt încarceraţi.

“Radu vorbea la telefon cu mama, ca orice deţinut avea dreptul să sune din penitenciar, vorbea la telefon şi cu noi, fraţii, dar vorbea şi cu mama. Şi Alexandru a vorbit şi el cu o zi înainte de a primi sentinţa. Sigur că în ziua când a primit sentinţa, de la prânz, nu a mai avut cum să vorbească cu ea, el s-a dus şi s-a predat la Rahova.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, primul mesaj după ce a fost arestat. Ce mesaj a transmis din închisoare

Mama avea multe probleme medicale ca orice om bătrân de 80 de ani, dar nu avea nici resurse, obosise, a obosit foarte mult, suferinţa cu Radu din ultimii ani şi-a spus cuvântul. Nu a mai avut resurse, nu a mai făcut faţă”, a mai povestit Mihai Mazăre.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumentate de către procurorii DNA.

Alexandru Mazăre a fost încarcerat săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.

Ce se întâmplă cu pastilele de iod care urmau să fie distribuite cetățenilor. Decizie de ultimă oră a Ministerului Sănăt... Atenție, începând de luni sute de blocuri din București rămân fără apă caldă! Ce zone sunt afectate și pentru cât timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x