Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Raed Arafat anunță măsuri suplimentare de relaxare: "Vor mai urma, cu siguranță. Nu mai avem creșteri ale numărului de cazuri"

Raed Arafat se arată optimist și anunță că vor urma, cu siguranță, măsuri de relaxare suplimentare. "De la 1-2 iunie vor fi aplicate", anunță șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Arafat a mai precizat că România nu mai are creșteri la nivel de cazuri noi, însă situația nu este perfect rezolvată.

Raed Arafat a avut o intervenție, la Antena 3, unde a confirmat că de la 1-2 iunie vor urma cu siguranță măsuri de relaxare suplimentare, în condițiile în care nu există o creștere necontrolabilă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

"Numărul cazurilor este stabil - per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control", a spus Arafat.

După terase, românii așteaptă cu ardoare redeschiderea mall-urilor. Raed Arafat a făcut anunțul

Arafat: Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie

Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi, n.r.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor", a spus Raed Arafat.

Recomandari