Antena Căutare

Raed Arafat, convocat de urgență la Guvern! Se caută măsuri pentru combaterea EPIDEMIEI care a pus stăpânire pe țară

Pesta porcină africană nu dă semne de dispariție. Până la acest moment, doar în județul Brăila, au fost sacrificate peste 3000 de animale. Îngrijorate de situație, autoritățile au convocat o ședință specială, la care a fost chemat și Raed Arafat.

Raed Arafat, convocat de urgență la Guvern! Se caută măsuri pentru combaterea EPIDEMIEI care a pus stăpânire pe țară
pesta porcina africana

Pesta porcină africană nu dă semne de dispariție. Până la acest moment, doar în județul Brăila, au fost sacrificate peste 3000 de animale. Îngrijorate de situație, autoritățile au convocat o ședință specială, la care va participa și Raed Arafat.

În încercarea de a controla extinderea epidemiei, au fost aplicate măsuri de monitorizare și combatere a pestei porcine. Cu toate acestea, focare noi au fost confirmate în mai multe județe din țară. În Sălaj, virusul a fost depistat la doi mistreți, găsiți morți în pădure.

Până în prezent, au fost sacrificaţi 3.014 porci, proprietarii animalelor urmând să fie despăgubiţi în cel mult 90 de zile. Totuşi, pierderile financiare sunt mari, astfel încât autorităţile au luat măsuri speciale în jurul marilor ferme de porci din judeţul Brăila.

În cazul pestei porcine africane este interzisă valorificarea produselor şi subproduselor de la animalele tăiate, ucise sau altfel afectate.

Un virus extrem de periculos, confirmat de medici, în România. Efectele sunt devastatoare. Totul despre simptomele bolii... Schimbări importante în învăţământ. Noutăţile de care orice elev trebuie să aibă habar: Ce se va întâmpla cu notele de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x