Informație de ultim moment! Accesul românilor la terase va fi complet schimbat. Raed Arafat a izbucnit după explozia de cazuri

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat anunţă că la nivelul ministerului s-au dispus controale "foarte serioase" cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, decizia fiind luată în contextul în care se constată în mod constant o creştere a numărului de cazuri noi de infectare.

Accesul românilor la terase va fi complet schimbat. Raed Arafat, declarații dure după explozia de cazuri

Hepta

"Îmi pare rău să o zic, dar or să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci vor începe şi vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

Informație de ultim moment! Accesul românilor la terase va fi complet schimbat. Raed Arafat a izbucnit după explozia de cazuri

*Raed Arafat a izbucnit după creșterea numărului de cazuri; Foto: Hepta

El a precizat că inclusiv în ceea ce priveşte transportul în comun vor avea loc controale, după ce s-a constatat că sunt persoane care urcă fără mască sau îşi lasă masca sub bărbie. Medicul a menţionat că "trendul general este de creştere”, nu pentru că a crescut capacitatea de testare, el explicând că, la un moment dat, s-a ajuns ca 5% dintre cei testaţi să fie pozitivi, după ce, anterior, au fost zile în care doar două din o sută de teste au fost pozitive.

Citește și: Explozie a numărului de noi cazuri: Alte 330 în ultimele 24 de ore, mai multe decât ieri!

"La acest moment avem capacitate (de tratare a cazurilor de COVID-19 - n.r.). Cu cât avem mai multe cazuri, va fi impact pe sistem”, a afirmat Raed Arafat.

Raed Arafat: Sunt îngrijorat. S-a întărit curentul că virusul e o banală gripă

El s-a arătat "îngrijorat” de ceea ce se întâmplă, spunând că este mai îngrijorat decât era în urmă cu o lună, pentru că "s-a întărit curentul” care susţine că virusul nu este decât "o biată gripă”.

"Asta e îngrijorarea noastră acum: mesajul care se transmite la populaţie că eu ca medic nu fac ceea ce fac ceilalţi medici. (....) De ce să mă creadă pe mine, ca medic, şi să nu-l creadă pe celălalt medic, care spune că e o biată gripă?”, a declarat Raed Arafat.

Oficialul din MAI a susţinut că este posibil ca specialiştii să propună "amânarea momentului” la care va avea loc o nouă etapă de relaxare a restricţiilor. "Normalitatea ca înaintea virusului putem să ajungem la ea când avem vaccin sau tratament, sau când virusul infectează un număr mare de oameni pe mapamond. Situaţia clar nu e finalizată şi încă e în curs de desfăşurare. Măsurile de relaxare, ca să funcţioneze, trebuie să aibă măsuri compensatorii”, a explicat medicul.

Starea de urgenţă, la un pas să fie adoptată din nou! Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat

Și Arafat confirmă: Reluarea stării de urgență nu este exclusă

Totodată, Raed Arafat a susţinut că nu este exclusă prelungirea stării de alertă. "Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem. Ca să putem gestiona”, a adăugat el.

Ultimele știri