Starea de urgenţă, la un pas să fie adoptată din nou! Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat

Numărul infectaţilor şi al deceselor din cauza COVID 19 a crescut dramatic. Ne-am relaxat prea mult după scăderea numărului de cazuri, iar consecinţele se văd. Spitalele sunt din nou pline şi, de aproape o săptămână, cifrele cresc în fiecare zi, cu fiecare restricţie eliminată. Preşedintele Iohannis spune că nu exclude ca ultimă soluţie o nouă stare de urgenţă.

320 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar tendinţa nu pare să fie una descrescătoare. Înainte de noua relaxare, numărul cazurilor era frecvent sub 200. În doar o săptămână, a sărit şi se menţine peste 300.

"Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, zic eu, un număr mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus. Virusul nu pleacă în vacanţă, nici în concediu, virusul este în comunitate", a declarat președintele Iohannis, precizând că nu este exclusă o nouă posibilă stare de urgență.

Citește și: România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ce spune medicul Alexandru Rafila despre creșterea alarmantă a cazurilor

Şi numărul deceselor începe să crească, după două săptămâni în care era relativ constant. Azi au fost raportate 22 de decese.

"Astăzi de exemplu avem 178 de pacienţi în Terapie Intensivă, ieri erau mai puţin, alaltăieri erau mai puţin, astea sunt creşteri în pacienţii de terapie Intensivă, de acolo din păcate o parte din ei nu reuşesc că treacă prin boală şi decedează", a spus și Raed Arafat, şeful DSU.

Preşedintele nu exclude să revenim la măsurile drastice, care erau valabile în starea de urgenţă

"Feriţi-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simţ, şi foarte importante. Nu ne dorim reinstaurarea unor noi restricţii, decât în situaţia în care vedem că numărul de infecţii creşte foarte mult şi nu avem încotro", a mai spus Iohannis.

Citește și: Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Braşov este judeţul în care au explodat cazurile de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Spitalele sunt aproape sufocate de pacienţi. Nu este zi în care să fie mai puţin de 20 de cazuri. Ministrul Sănătăţii crede că situaţia s-ar putea repeta şi în alte zone din ţară. Deocamdată restricţiile sunt doar la nivel local.

Ultimele știri