Căutare Live

Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”

Trei vieți s-au stins în tragedia petrecută în Timișoara, după o procedură de dezinsecție și deratizare executată într-un bloc de locuințe. O femeie și doi copii au murit, iar autoritățile au deschis o anchetă amplă în acest caz.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat, cu privire la tragedia de la Timișoara, că dispecerii de la serviciile de urgență nu pot să coreleze apelurile primite.

„Dacă vrem să luăm situația apelurilor, cele 15, au venit pe trei zile și pe probleme diferite. Până luni dimineață poate nu s-a sesizat nimeni să lege aceste cazuri împreună. Este foarte greu de spus dacă erau de legat. Încă vor fi analize, discuții. O să fie analizat foarte serios acest caz. Faptul că ambulanța a fost chemată de mai multe ori într-un bloc în perioada de trei zile.(....)Eu am cerut acum să vedem de câte ori a fost chemată ambulanța la acest bloc în ultmul an”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Întrebat de jurnalista Oana Zamfir ce trebuie schimbat pentru ca o astfel de situație să nu se repete, Raed Arafat a adăugat că e nevoie de un sistem digital bine implementat.

Citește și:

Ludovic Orban dă vina pe administratorul blocului pentru tragedia de la Timișoara: ”Trebuia să verifice firma de deratizare!”

A fost identificată substanța care a provocat moartea celor trei persoane de la Timișoara. Medic: ”E de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”

O mamă și doi copii au murit

Medicii de la Ambulanţa din Timişoara spun că, în cazul decesului a trei oameni din blocul în care au fost făcuite dezinsecţie şi deratizare, fără decesul femeii de 28 de ani nu şi-ar fi putut da seama de legătura dintre cazuri. Aceasta deoarece nimeni nu a simţit mirosuri neobişnuite în bloc, iar cazurile anterioare care au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” aveau simptomatologii diferite.

Avocatul lui Ioan Sorin Buţă, patronul firmei, afirmă că bărbatul a recunoscut acuzaţiile care i se aduc şi le-a spus anchetatorilor că a cumpărat substanţa cu 600 de lei de la o cunoştinţă. Medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a explicat cum medicii şi-au dat seama că este o problemă în blocul de pe strada Mioriţa, nr. 8, după ce soţul femeii decedate a fost şi el internat. Nouă pacienţi sunt acum sub supravegherea medicilor de la Spitalul Judeţean Timişoara, iar aceştia vor rămâne internaţi şase zile.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri