Căutare Live

A fost identificată substanța care a provocat moartea celor trei persoane de la Timișoara. Medic: ”E de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”

O mamă și copilul ei de trei ani, dar și un bebeluș de zece zile care locuia pe același palier au murit în urma unei operațiuni de deratizare efectuată într-un apartament din Timișoara. Substanța toxică responsabilă de moartea acestor persoane este fosfura de aluminiu, care este foarte nocivă pentru oameni.

A fost identificată substanța care a provocat moartea celor trei persoane de la Timișoara.

Conform pressalert.ro, fosfura de aluminiu face parte din grupa I de toxicitate.

Medicul Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara a declarat că cei doi copii ar fi murit intoxicați: ”Cauza este mai mult ca sigur un toxic care a contaminat apa sau dacă a fost un toxic care avea efecte prin inhalaţie, putea şi aşa să îi intoxice pe aceşti copii, cel mai mic având zece zile care, pot să bănuiesc, prin vărsătură a făcut o aspiraţie de lapte şi a avut asta ca simptomatologie de bază, dar motivul a fost sigur intoxicaţia”, a declarat medicul Mihai Gafencu, potrivit Adevărul.

Încă un bloc din Timișoara a fost evacuat de către autorități. „A intrat panica în oameni”

De asemenea, acesta susține că substanţa care a provocat tragedia nu este una cu care medicii pediatrii au mai avut de-a face. ”Dacă vorbim de substanţe raticide (n.r. pentru combaterea rozătoarelor), majoritatea sunt substanţe care au ca efect blocarea coagulării sângelui la vietăţile simţite de ele. Acum, această substanţă este diferită. Am sondat coagularea copiilor şi nu asta a fost afectat. Nu au avut tulburări de coagulare aceşti copii. E clar că substanţa este un posibil raticid de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”, a mai declarat medicul Mihai Gafencu.

Fosfura de aluminiu - principalele simptome determinate de intoxicarea cu această substanță

Fosfura de aluminiu este o substanță foarte periculoasă pentru oameni, iar semnele și simptomele depind, de obicei, de doză și de intervalul de timp după expunerea la otrăvire. De obicei, pacienții se confruntă cu iritații ale căilor respiratorii, dificultăți de respirație. De asemenea, alte caracteristici pot include amețeli, oboseală, senzație de strângere la nivelul pieptului, cefalee, greață, vărsături, diaree, ataxie, amorțeală, parestezii, tremor, slăbiciune musculară, diplopie și icter. Pacientul poate dezvolta insuficiență cardiacă, aritmii cardiace, convulsii și comă și pot apărea și manifestări tardive de hepatotoxicitate și nefrotoxicitate.

Ludovic Orban dă vina pe administratorul blocului pentru tragedia de la Timișoara: ”Trebuia să verifice firma de deratizare!”

Toxicitatea AIP afectează în special țesuturile cardiace și vasculare, care se manifestă ca hipotensiune profundă și refractară, insuficiență cardiacă congestivă, anomalii electrocardiografice (ECG), miocardită, infarct subendocardic sau pericardită. Anomaliile ECG includ tulburări de ritm, modificări ST-T și defecte de conducere. Corelația temporară a modificărilor ECG a arătat că în timpul perioadei inițiale de 3-6 ore predispune tahicardia sinusală, în perioada 6-12 h apar modificări ST-T și tulburări de conducere, în timp ce în perioada ulterioară au apărut aritmii, potrivit sănătate.info.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri