Când se deschid mall-urile în România. Raed Arafat, o nouă reacție fermă: ”Nu vreau să-mi asum eu niște lucruri!”

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, însă redeschiderea mall-urilor nu va fi posibilă. 

Într-un interviu la Antena 3, șeful DSU a declarat că mall-urile nu vor fi deschise de la această dată.

"Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 iunie. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

Coronavirus în România, 28 mai 2020. Live Update. Încă două decese! Bilanțul negru a crescut la 1.229! Câte persoane au scăpat de COVID-19, în țară

La hotel nu e problemă - și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare", a spus Raed Arafat, în exclusivitate, la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Anchetă la unul dintre cele mai mari spitale din București. Motivul rușinos pentru care angajații au intrat în vizorul procurorilor

Câte cazuri de coronavirus sunt, în acest moment, în România

Până astăzi, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1219 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Cum te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz! Te poate acoperi din cap până-n picioare cu COVID-19! VIDEO

La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.935 de persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ultimele știri