Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Raed Arafat riscă să plătească 500.000 de euro unei comune din Prahova! Motivul invocat de locuitori

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), riscă să plătească fabuloasa sumă de 500.000 de euro unei comune din Prahova!

Localnicii din Gornet, critici la adresa lui Raed Arafat

Autorităţile comunei Gornet au atacat în instanţă ordinul de carantinare a unui sat al comunei şi îi cer şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zona respectivă.

RAED ARAFAT, CRITICAT PENTRU MĂSURA DE CARANTINARE A COMUNEI GORNET DIN PRAHOVA

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, autorităţile îi solicită şefului DSU, Raed Arafat, să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP.

citește și: Câți bani câștigă Raed Arafat, de fapt! Veniturile din declarația de avere a șefului DSU

În acest sens, sunt invocate "starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei".

Raed Arafat riscă să plătească 500.000 de euro unei comune din Prahova! Motivul invocat de locuitori

Localnicii din Gornet, critici la adresa lui Raed Arafat

De asemenea, autorităţile din Gornet, reprezentate de avocatul Bogdan Dumitru, au introdus în instanţă o acţiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

citește și: Raed Arafat recunoaște situaţia nu este sub control! Sistemul medical ar putea intra în colaps: "Să nu trebuiască să mutăm bolnavii"

RAED ARAFAT, ȘEF AL DSU, RISCĂ SĂ PLĂTEASCĂ 500.000 DE EURO DAUNE

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, autorităţile cer şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei, către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi", arată cei de la Agerpres.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Recomandari