Live acumFilm: Insurgent
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru români „Riscul e să apară focare pe care nu le putem controla”

Secretarul de stat Raed Arafat a refuzat, vineri seară, să facă o estimare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus pe care-l va înregistra România, dar a precizat că, din păcate, numărul de cazuri şi de decese va creşte.

Recent, Raed Arafat a oferit mai multe informații despre modul în care ar putea să evolueze epidemia de coronavirus în România.

”Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi. Să vă dau cifre, nu voi face niciodată, chiar dacă circulă estimări. Estimările rămân estimări. Este posibil că, dacă întârziem unele măsuri, cifra să crească mai repede. Până acum am crescut destul de lin. Acum să vedem ce va fi. Măsuri s-au luat, avem semnale că nu toată lumea respectă măsurile, asta e cel mai grav”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Arafat a precizat că autorităţile şi medicii ”vor face tot posibilul să prevină orice deces”.

citește și: Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19

Secretarul de stat a precizat că cea mai mare problemă este lipsa ventilatoarelor, câutându-se în permanenţă soluţii, mai ales după ce unele achiziţii antamate nu au putut fi duse la bun sfârşit din varii motive.

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru români „Riscul e să apară focare pe care nu le putem controla”

3Raed Arafat a oferit detalii importante despre epidemia de coronavirus din România

Arafat a precizat că au fost găsite în ţară, la diferite spitale, 190 de ventilatoare cu defecţiuni, care vor fi reparate şi o parte dintre ele vor putea fi folosite. De asemenea, s-au identificat 130 de ventilatoare la maşinile mai vechi de ambulanţă, urmând a fi reparate şi parte dintre acestea.

citește și: O nouă descoperire terifiantă despre COVID-19! Cum distruge creierul pacienților. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! - FOTO

”Toate eforturile se depun să dăm medicilor ce le trebuie. Ieri au venit măsti, urmează 100.000 combinezoane din Coreea de sud. (...) Mai e un aspect, nu toţi au nevoie de cea mai înaltă protecţie. Cei care au nevoie de echipamentele cele mai performante sunt cei care sunt în directă relaţie, ambulanţă, UPU, infecţioase. Ăsta este nivelul zero, dar când auzi că persoana care curăţă pe jos, care duce tava, vor echipament şi mască. Nu o zice Arafat, o zic alţi specialişti internaţionali. Cel care generează aerosoli, într-adevăr poate să ducă la infectare”, a mai declarat Arafat.

Potrivit acestuia continuă să vină echipamente.

”Nu ne vom opri, sunt convins că vom avea sprijinul Guvernului, chiar dacă efectul se va diminua. Nu ştim ce urmează, nu ştim că nu va reveni virusul”, a mai spus arafat.

Sursa : news.ro

Recomandari