- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Epidemia de coronavirus (covid-19) se extinde rapid nu doar în România, ci și în numeroase alte țări ale lumii. Deocamdată nu există un vaccin sau un tratament specific pentru pacienții infectați, motiv pentru care medicii aplică scheme de tratament ce au fost aprobate la nivel european.
Depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor după o schemă aleasă de medic în funcție de istoricul medical al pacientului și urmărirea contactelor sunt câteva dintre măsurile anunțate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
SCHEMA DE TRATAMENT PENTRU PACIENȚII CU COVID-19 (CORONAVIRUS):
Medicul chinez Wang Guangfa și colegii săi au evaluat în vitro cinci medicamente aprobate de FDA și două antivirale cu spectru larg împotriva SARS-Cov-2. Conform protocolului, una dintre concluziile lor a fost că „cloroquina medicament anti-malaric, utilizat și în bolile reumatice, cu efecte imunologice, este extrem de eficientă în control infecției 2019-nCov în vitro și că datele de siguranță sugerează că ar trebui evaluată la pacienții umani care suferă de boală cu noul coronavirus”.
Lopinavirul este un inhibitor de proteză utilizat pentru a trata infecția cu HIV, asociat cu ritonavir ca boobster. Lopinavir și/sau lopinavir/ritonavir au activitate anti coronavirus în vitro. În tratamentul sindromului respirator acut sever (SARS), cercetătorii din Hong Kong au descoperit că în comparație cu ribavirină singură, pacienții tratați cu lopinavir/ritonavir și ribavirină au avut un risc mai mic de suferință respiratorie acută (ARDS) sau deces.
citește și: Descoperire neașteptată în sângele prelevat de la pacienții cu Covid-19! Ce au descoperit medicii
În timpul epidemiei din Wuhan utilizarea lopinavir/ritonavir a arătat efect favorabil dacă este utilizat precoce iar Jin și colab. îl recomandă ca terapie antivirală în faza inițială a bolii.
Iată mai jos protocolul de tratament pentru pacienții infectați cu virusul SARC-Cov-2 (coronavirus), aprobat de Comisia de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății. Documentele publicate au strict rol informativ și românii care prezintă simptome sunt sfătuiți să ia doar tratamentul recomandat de către medicul care se ocupă de caz:
Sursa: newsweek.ro
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca va face testări pentru coronavirus, după ce a primit două echipament... Bărbat găsit mort într-un cimitir din Suceava! Săpa un mormânt când i-a venit sfârșitul!...