Antena Căutare

Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19

În cadrul ministerului Sănătății a fost emis un Ordin prin care s-a stabilit oficial protocolul de tratament în cazul pacienților cu coronavirus. Documentul a fost publicat și în Monitorul Oficial.

Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19 Galerie
Care este schema de tratament pentru bolnavii cu Covid-19 (coronavirus)

Epidemia de coronavirus (covid-19) se extinde rapid nu doar în România, ci și în numeroase alte țări ale lumii. Deocamdată nu există un vaccin sau un tratament specific pentru pacienții infectați, motiv pentru care medicii aplică scheme de tratament ce au fost aprobate la nivel european.

Depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor după o schemă aleasă de medic în funcție de istoricul medical al pacientului și urmărirea contactelor sunt câteva dintre măsurile anunțate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

citește și: Adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus! Asistent medical de la spitalul Universitar: „Nu ne-au făcut teste, suntem adevărate bombe în acea instituție”

SCHEMA DE TRATAMENT PENTRU PACIENȚII CU COVID-19 (CORONAVIRUS):

Medicul chinez Wang Guangfa și colegii săi au evaluat în vitro cinci medicamente aprobate de FDA și două antivirale cu spectru larg împotriva SARS-Cov-2. Conform protocolului, una dintre concluziile lor a fost că „cloroquina medicament anti-malaric, utilizat și în bolile reumatice, cu efecte imunologice, este extrem de eficientă în control infecției 2019-nCov în vitro și că datele de siguranță sugerează că ar trebui evaluată la pacienții umani care suferă de boală cu noul coronavirus”.

citește și: „Atenție mare! Cea mai bună veste despre COVID-19, de la OMS, e falsă!”. Coronavirusul se transmite prin aer! „Te infectezi și fără să stai lângă un bolnav”

Lopinavirul este un inhibitor de proteză utilizat pentru a trata infecția cu HIV, asociat cu ritonavir ca boobster. Lopinavir și/sau lopinavir/ritonavir au activitate anti coronavirus în vitro. În tratamentul sindromului respirator acut sever (SARS), cercetătorii din Hong Kong au descoperit că în comparație cu ribavirină singură, pacienții tratați cu lopinavir/ritonavir și ribavirină au avut un risc mai mic de suferință respiratorie acută (ARDS) sau deces.

citește și: Descoperire neașteptată în sângele prelevat de la pacienții cu Covid-19! Ce au descoperit medicii

În timpul epidemiei din Wuhan utilizarea lopinavir/ritonavir a arătat efect favorabil dacă este utilizat precoce iar Jin și colab. îl recomandă ca terapie antivirală în faza inițială a bolii.

Iată mai jos protocolul de tratament pentru pacienții infectați cu virusul SARC-Cov-2 (coronavirus), aprobat de Comisia de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății. Documentele publicate au strict rol informativ și românii care prezintă simptome sunt sfătuiți să ia doar tratamentul recomandat de către medicul care se ocupă de caz:

Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19

Care este schema de tratament pentru bolnavii cu Covid-19 (coronavirus)

Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19Schema de tratament pentru coronavirus, publicată oficial! Ce medicamente primesc bolnavii cu Covid-19

Care este schema de tratament pentru bolnavii cu Covid-19 (coronavirus)

Sursa: newsweek.ro

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca va face testări pentru coronavirus, după ce a primit două echipament... Bărbat găsit mort într-un cimitir din Suceava! Săpa un mormânt când i-a venit sfârșitul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x