Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vaccinul pentru COVID-19, obligatoriu, în România? Cine sunt primii oameni care îl vor primi. Alexandru Rafila: „Va exista o prioritizare”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat cine va avea acces mai întâi la vaccinul pentru COVID-19, în România, precum și dacă acesta ar trebui să fie obligatoriu în țară.

Vaccinul pentru COVID-19, obligatoriu, în România? Cine sunt primii oameni care îl vor primi. Alexandru Rafila: „Va exista o prioritizare”

Hepta

Rafila consideră că nu toate persoanele vor răspunde la fel la vaccinul pentru COVID-19, bătrânii având o imunitate mai scăzută. În aceste condiții, trebuie stabilită o ordine a categoriilor de oameni care vor avea acces la vaccin.

Din punctul lui de vedere, vaccinarea pentru COVID-19 nu ar trebui să fie obligatorie, în România.

„Există vaccinuri care probabil se vor administra într-o singură doză, există vaccinuri care se vor administra în două sau trei doze. Tipul de vaccin s-ar putea să fie diferit. Adică, de exemplu, să dăm la persoanele tinere, la copii un anumit tip de vaccin și la vârstnici putem să dăm alt tip de vaccin.

Problema cu persoanele vârstnice este că nu răspund la fel la vaccinare. Reacția imună a unei persoane vârstnice este mai slabă decât reacția unei persoane tinere, mai ales la persoanele cu boli cronice. Or, ei constituie principala categorie care trebuie protejată împotriva acestei infecții. Și atunci o să existe probabil o prioritizare.

În primul rând, trebuie prioritizate categoriile care să aibă acces la vaccin în prima fază, care sunt persoanele vârstnice, boli cronice, personal medical, personal din serviciile esențiale pentru funcționarea unei țări, după care restul populației. S-ar putea să existe un vaccin care să fie mai eficient la bătrâni și atunci vor avea prioritate vârstnicii”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila: Vaccinarea pentru COVID-19 nu ar trebui să fie obligatorie, ci opțională

Alexandru Rafila crede că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu, ci opțional. Mai mult, urmare a teoriilor conspirației care abundă pe piață, campania de comunicare a vaccinării trebuie făcută cu foarte mare atenție.

Schimbare de manifestare a COVID-19, în România! Managerul Institutului Marius Nasta, avertisment! „E o altă formă de boală”

„Nu cred că va fi un vaccin obligatoriu. Și-așa există reticență, există destul de multe discuții referitoare la originea acestei boli. Există tot felul de teorii care avansează chiar ideea că, odată cu apariția acestei infecții erau deja pregătite și vaccinurile într-un depozit uriaș, de unde urmează să fie distribuite.

Astea sunt lucruri care erodează încrederea publică și cred că trebuie foarte mare atenție și în ceea ce privește strategia de comunicare în ceea ce privește vaccinarea”, a avertizat medicul.

Alexandru Rafila: Cred că România va beneficia de vaccin pentru COVID-19 odată cu celelalte țări din Uniunea Europeană

El este convins că România va beneficia de vaccin odată cu celelalte țări din UE, potrivit aceluiași mecanism prin care și medicamentul Remdesivir a fost distribuit tuturor țărilor membre ale Uniunii, pentru tratarea cazurilor grave.

Când se va termina, de fapt, pandemia de coronavirus! Un cercetător contrazice OMS! „Nu va fi deloc ca în cazul gripei spaniole, ce a omorât 50.000.000 de oameni, în doi ani”

„Norocul nostru că suntem în UE și, așa cum am primit o cantitate importantă de Remdesivir din partea UE ca să putem trata cazurile grave de infecție, probabil că același mecanism în cadrul Uniunii va funcționa și pentru vaccin. Din câte știu, UE a securizat o cantitate suficient de mare încât să facă posibilă - auzeam de la dl ministru Tătaru, care vorbea de 10 milioane de doze.

În Europa există trei companii care dezvoltă acest vaccin, mai există câteva companii în SUA. În ceea ce privește vaccinul din Rusia nu știu să fi existat discuții până nu primește un aviz referitor la siguranță și la eficacitate. Agenția Europeană a Medicamentulu inu va aproba în regim de urgență decât un vaccin care va fi absolut sigur”, a mai arătat Rafila.

Recomandari