Antena Căutare

Cum ar trebui să se redeschidă școlile, în România! Alexandru Rafila, avertisment! „Fiecare școală este altfel”

Profesorul Alexandru Rafila a explicat cum ar trebui să se redeschidă școlile, în România, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Cum ar trebui să se redeschidă școlile, în România! Alexandru Rafila, avertisment! „Fiecare școală este altfel”

Potrivit profesorului Alexandru Rafila, procesul de deschidere a școlii în contextul pandemiei de coronavirus trebuie să fie adaptat la situația din fiecare școală, iar alegerile locale și redeschiderea școlii sunt „extrem de corelate”.

„Cei mai buni gospodari din localitățile din România, ar trebui acum să dea dovada spiritului gospodăresc în această perioadă și să facă funcționale școlile. Mie mi se pare că dacă în această perioadă nu reușesc să facă acest lucru, discuția despre participarea lor la procesul electoral, eu aș pune-o foarte serios sub semnul întrebări”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor. De ce ar trebui să se țină cont

Profesorul Alexandru Radila a explicat că deschiderea școlilor reprezintă un process complex, ce trebuie adaptat pentru fiecare școală în parte, și că igiena trebuie să fie prioritară.

„Este un proces complex, deschiderea școlii, el trebuie adaptat, trebuie să existe o gândire la nivel național dar aplicabilitatea trebuie să fie individualizată pentru fiecare școală pentru că fiecare școală este altfel. Are o altă construcție, clasele au dimensiuni diferite, numărul de elevi este diferit, accesul la facilități sanitare este foarte diferit, mai ales între mediul rural și mediul urban”, a mai mspus Rafila.

Ar trebui sau nu să se redeschidă școlile? Cercetătorii britanici au dat verdictul! „Fără aceste două lucruri puse la punct, va urma un val de coronavirus mult mai grav!”

Profesorul a adăugat că în această perioadă există oportunitatea de a igieniza șcilile. Rafila a precizat că speră ca această problemă să fie rezolvată.

Particularități ce trebuie luate în considerare, la redeschiderea școlilor

Pregătirea școlii nu este suficientă, potrivit profesorului Alexandru Rafila. Mai este necesară și pregătirea personalului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Profesorul a precizat că și felul în care vor fi structurate orele de curs este important.

„După aceea, cum structurezi orele, știți că un lucru foarte important este atunci când copiii ies din clasă și se întorc în clasă din pauza să poată să își curețe mâinile. Nu am timp la toaletă să stau cu 20 de copii la rând la două chiuvete să se spele pe mâini, că se duce toată pauza și se compromite și ora. Și atunci, la intrarea în clasă trebuie două flacoane cu dezinfectant, 15 copii își dezinfectează mâinile în mai puțin de 1 minut la ieșire și la intrarea în clasă. Și am rezolvat problema dezinfecției mâinilor.

Toate chestiunile astea dacă sunt exersate înainte de cei care organizează activitatea la nivelul fiecărei școli cred că se creează condițiile pentru ca școala să poată să înceapă”, a explicat el.

Autoritățile așteaptă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment clar: „Scenariile din ... „Nu aveam ce mânca, mamă! Am trăit cu zahăr atâtea zile!”. Bătrână de 71 de ani din Gorj, dosar penal, după ce a ieșit d...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x