Antena Căutare

Rafila, speriat de ceea ce se întâmplă: "Nu este nicio regie!! Nu am mai avut așa ceva de mult". Medicul trage un semnal de alarmă românilor sceptici față de numărul îmbolnăvirilor

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că este "imposibil" ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. El arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare.

Rafila, speriat de ceea ce se întâmplă: "Nu este nicio regie!! Nu am mai avut așa ceva de mult". Medicul trage un semnal de alarmă românilor sceptici față de numărul îmbolnăvirilor

"Cinci la sută e un procent mare, nu am mai avut de mult. Trebuie să fim preocupaţi, nu panicaţi, nu trebuie speriaţi părinţii, să nu îşi mai trimită copiii la grădiniţă, nu trebuie speriaţi vârstnicii”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la digi 24.

El a spus că 5% este un procent "îngrijorător” şi de aceea trebuie respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Rafila a respins acuzaţiile conform cărora cifrele privind îmbolnăvirile ar fi folosite cu scopul de a manipula.

Primul președinte din lume care a murit din cauza coronavirusului. Șeful statului Burundi a pierdut lupta cu virusul Covid-19

"Lumea trebuie să fie conştientă că nu există niciun fel de regie. (…) În momentul de faţă modul de raportare a cazurilor face practic imposibil modul de manipulare a datelor pentru că aceste date sunt raportate de fiecare judeţ în parte, sunt 42 de raportări care sunt centralizate de Serviciul de Transmisiuni Speciale”, a mai afirmat el.

Rafila a adăugat că "este dincolo de niciun fel de dubiu” că s-ar putea manipula aceste cifre şi a apreciat că specialiştii ar trebui să explice publicului cum se face testarea, cum se întocmesc raportările privind epidemia.

Este oficial, grădinițele se pot deschide! Normele pentru redeschiderea grădinițelor, creșelor și after school-urilor au fost publicate în Monitorul Oficial

"Nu e vorba numai de reacţia mea, în general a oamenilor care lucrează în sănătatea publică, sunt foarte diferite de realitate ar trebui să explice colegii care fac acest lucru în mod curent cum se face testarea, cum se face raportarea.

Noi ducem lipsă de abilitate în comunicare. Facem lucruri foarte bune, dar nu ştim să le prezentăm suficient să fie lumea lămurită care e situaţia cu această epidemie, cum se testează, cum se raportează, acest lucru ar trebui explicat şi atunci lucrurile ar intra într-o relaxare şi lumea nu ar mai avea anumite opinii.

Oamenii sunt de bună credinţă, dar necunoscând bucătăria pot să aibă o opinie diferită”, a mai afirmat medicul.

Sursa : news.ro

Este oficial, grădinițele se pot deschide! Normele pentru redeschiderea grădinițelor, creșelor și after school-urilor au... Fake-news URIAȘ în România: "Un tir plin cu cadavre, depistat în Capitală. 250 de persoane decedate ar fi murit de ...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x