Antena Căutare

Reacția clinicii Nera, după decesul lui Petrică Mîțu Stoian. Care a fost momentul în care s-a agravat starea artistului

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, după ce a fost transferat la Spitalul Judetean Reşiţa de la Clinica Nera. Reprezentanții clinicii au transmis o reacție și au venit cu explicații referitoare la tratamentul pe care l-a primit regretatul artist.

colaj-petrica-mitu-stoian Galerie
Clinica în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian a transmis o reacție după decesul artistului | Captură Antena 1

Petrică Mîţu Stoian, a fost internat la clinica Nera pentru a se trata post-Covid. Reprezentanții clinicii au precizt că la internarea artistului au fost înregistrate valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nicio astfel de şedinţă.

Ce explicații a oferit clinica în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Apreciem că cea mai mare parte a mass media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate, unele publicaţii au comunicat informaţii eronate. În acest sens, ne vedem nevoiţi să aducem câteva clarificări: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, au declarat reprezentanții clinicii, potrivit news.ro.

Reprezentanții clinicii au descris momentul în care a fost constatată o agravare a stării de sănătate a artistului.

”Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia; Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

Petrică Mîțu Stoian a decedat la 61 de ani

Reprezentanții au ținut să dezmintă mai multe speculații.

”Dezminţiri: Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei. La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”, mai transmit reprezentanţii Clinicii Nera.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie.

Cu 3 zile înainte de deces, artistul s-a aflat la filmările pentru Revelionul Acces Direct.

(P) Află cum găsești ușor anunțuri locuri de muncă variate și de actualitate!... (P) Antrenamentele cu un sac de box nu trebuie să fie neapărat "dure"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x