Motivul pentru care o femeie moartă a fost lăsată în casă ore în șir. DSP reacționează: ”Fiica ei trebuia să obțină niște acte!”

Directorul DSP București, Oana Niculescu, a reacționat după o femeie a acuzat reprezentanții instituției că nu i-au ridicat trupul neînsuflețit al mamei ei de teama COVID-19. 

Potrivit Antena 3, directorul DSP a justificat întârzierea prin faptul că instituția pe care o conduce nu se putea implica în caz decât după ce fiica femeii obținea o serie de acte de la serviciul de ambulanță și primărie.

"În momentul în care avem această speță referitoare la pacienta decedată, trebuie să i se elibereze de către un medic un certificat medical constatator de deces. După care, cu acest document, familia ajunge pe raza Primăriei Sectorului 6, unde i se eliberează certificatul de deces și adeverința de înhumare.

Caz dramatic în București. Femeie decedată, lăsată în apartament de teama COVID-19. Fiica femeii, disperată: ”Stau cu mortul în casă și nu mă ajută nimeni!”

După ce are toate aceste documente, familia se adresează către noi pentru a se elibera acest aviz sanitar de transport. Medicul care ar trebui să constate decesul nu e de la DSP București. Trebuie solicitat serviciul de ambulanță care va veni cu un echipaj cu medic care va face această constatare. Pacienta nu este pozitivă, este un contact direct al unei paciente care este pozitivă", Oana Nicolescu, director DSP București.

Fiica femeii, în lacrimi: ”Stau cu mortul în casă!”

O femeie care a murit, luni dimineață, se află în continuare de ore bune în apartamentul său din București pentru că toate instituțiile statului refuză să se implice de teama COVID-19, dar și din cauza birocrației. DSP și Medicina Legală pasează responsabilitatea de la una la cealaltă.

Fiica femeii decedate a explicat situația în care se află în acest moment.

"Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că e sunt declarată izolată!”, a declarat femeia.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri