Antena Căutare

Reacția lui Dorin Cioabă, după ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen: „Vom servi lebedele la ei acasă”

Dorin Cioabă a reacționat, după decizia Austriei de a bloca intrarea României în Schengen.

regele romilor Galerie
Reacția lui Dorin Cioabă, după ce Austria a refuzat intrarea României în spațiul Schengen | Agerpres

Autointitulatul rege al romilor le-a stârnit atenția internauților, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Regele Romilor, Dorin Cioabă, a oficiat un botez în Marea Neagră. Bărbatul botezat are 51 de ani

Reacția lui Dorin Cioabă, după ce Austria a refuzat intrarea României în spațiul Schengen

Dorin Cioabă a reacționat în contextul în care Austria a blocat aderarea României în spațiul Schengen.

Autointitulatul rege al romilor a glumit pe seama unei știri false, apărută în presa străină din anii ‘90, conform căreia imigranții romi ar fi prins și mâncat lebedele de pe un lac din Austria, notează Hotnews.

Astfel, Dorin Cioabă i-a asigurat pe austrieci că „vor plăti pentru ceea ce i-au făcut țării noastre”, făcând o asociere la dezinformarea apărută acum câteva decenii.

„Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți să le aduceți în țara lebedele pentru că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a scris Dorin Cioabă pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România nu a intrat în spațiul Schengen, după ce a așteptat 11 ani

România nu a aderat, nici de această dată, în spațiul Schengen - spațiul european de liberă circulație, pentru care a așteptat 11 ani.

Țara noastră a avut sprijinul a 26 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Austria este țara care a decis să blocheze decizia favorabilă în Consiliul Justiție și Afaceri interne (JAI), pentru ca România să poată intra în spațiul Schengen.

Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Vezi și: Dorin Cioabă, regele rromilor: "Vreau să deschid un birou al organizației noastre la New York"

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după decizia Austriei de a bloca intrarea României în spațiul european de liberă circulație.

„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.

România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.

Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană.

Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.

România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.

Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre.

Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.

Dragi români, România nu se oprește aici!

Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”, a declarat președintele României, scrie Hotnews.

Mai mulți tineri și-au luat țeapă, după ce au plătit pentru o cabană de Revelion care nu există. Despre ce locație este ... (P) Care sunt cele mai la modă jocuri online din care poți alege?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x