Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Reacția ministrului Sănătății, în cazul copilului din Vâlcea intrat în comă: „Îmi cer scuze, în calitate de mamă”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, le-a cerut scuze părinților copilului de un an și jumătate din Râmnicu Vâlcea care a intrat în comă și a spus că vinovații vor plăti cu siguranță.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, le-a cerut scuze părinților copilului de un an și jumătate din Râmnicu Vâlcea care a intrat în comă și a spus că vinovații vor plăti cu siguranță.

În cazul în care se constată inadvertenţe din punctul de vedere al actului medical, urmează plângerea penală, spune ministrul.

„În primul rând, în calitate de mamă, aș dori să-mi cer scuze față de suferința lor din acest moment. Am avut o discuție cu părinții băiețelului și cu bunicii lui în cursul zilei de ieri și i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a afla adevărul și îi asigur încă o dată de acest lucru. Corpul, DSP, inspectorii deja au făcut primele cercetări acolo, părinții copilului au pus la dispoziție niște înscrisuri. Pe de altă parte am avut o discuție cu președintele CJ Vâlcea care își va da tot concursul pentru clarificarea situației. Am luat legătura cu CNSAS pentru a putea trimite și de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertențe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinții pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventuale acuzații de malpraxis, acuzații pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm”, a spus Sorina Pintea.

În legătură cu șpăgile din spitale, ministrul Sănătății crede că o soluție ar fi creșterea valorii amenzilor la constatarea acestor cazuri.

„Am fost criticată pentru multiplele controale pe care le fac, am fost criticată pentru că doresc să măresc cuantumul amenzilor, cred că asta este soluţia în acest moment. Dar ministrul Sănătăţii singur nu poate să rezolve problema. Am început să discutăm cu sindicatele, discutăm cu asociaţiile de pacienţi, cu organizaţiile profesionale pentru că mie mi se pare ceva într-adevăr halucinant. Da, statul poate fi acuzat, Guvernul poate fi acuzat şi fel şi chip, dar nu poate fi acuzat că nu are grijă de sistemul de sănătaăte. Poate fi acuzat că se implică foarte mult poate, dar singure guvernul şi ministrul Sănătăţii nu pot să rezolve această problemă”, a mai spus Pintea.

Sâmbătă dimineața a avut loc un protest în fața spitalului din Râmnicu Vâlcea.

La protest au participat inclusiv bunicii copilului aflat în comă, care au cerut ajutor de la ministrul Sănătăţii. Copilul în vârstă de un an şi jumătate, diagnosticat iniţial cu laringită, a fost transferat în comă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Recomandari