Antena Căutare

Reacția sfâșietoare a unui câine, în noaptea de Revelion. Un bărbat din Sibiu a arătat imaginile surprinse de camerele din curte

Un bărbat din Sibiu a surprins pe camerele de supraveghere montate în curtea casei sale ce reacție a avut câinele său, în noaptea de Revelion. Oameni din toată țara au reacționat imediat.

o imagine surprinsa noaptea de niste camere de surpaveghere Galerie
Filmarea de pe camerele de supraveghere în care se vedea reacția câinelui a devenit virală | sursa foto: Profimedia

În fiecare, în noaptea de Revelion, românii folosesc petarde și artificii pentru a marca trecerea în noul an. Uneori, această distracție se termina la spital, cu răni, sau cu alte situații neplăcute, precum bunuri distruse, incendii sau animale pierdute sau chiar decedate.

Un bărbat din Sibiu a urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere montate în curtea casei sale ca să vadă ce a făcut câinele familiei, în noaptea dinspre 31 decembrie și 1 ianuarie. Supărat și uluit de cele descoperite, omul a făcut publice imaginile în care s-a văzut ce reacție sfâșietoare a avut câinele din cauza petardelor și a artificiilor.

Un bărbat din Sibiu a filmat ce reacție a avut câinele din curtea casei sale din cauza petardelor și a artificiilor din noaptea de Revelion

În fiecare an, în toată luna decembrie și începutul lunii ianuarie putem auzi petarde și artificii de la cei care „exersează” pentru noaptea de Revelion. În teorie, folosirea petardelor și a artificiilor este permisă doar în perioada 31 decembrie-1 ianuarie. Totuși, în practică, românii le cumpără și le folosesc pe toată durata lunii decembrie și chiar după, în ianuarie.

Deși sunt confiscate mereu cantități impresionante de produse pirotehnice, pe piața neagră găsim la fel de multe oferte.

Dacă pentru oameni noaptea de Revelion e una spectaculoasă și toate privirile sunt ațintite către cer, pentru a admira artificiile, pentru câini și altele animale totul reprezintă un adevărat coșmar.

Citește și: Cum să îți protejezi câinele de sunetele puternice făcute de artificii și petarde. Sfaturi utile pentru perioada sărbătorilor

Sunetele extrem de puternice sunt extrem de nocive pentru câini și pisici, mai ales că auzul lor este mult mai ascuțit decât cel al oamenilor și asta îi face să perceapă zgomotele la o intensitate mult mai mare.

Tocmai de aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, foarte mulți câini fug și se pierd, în momentele lor de panică. Pe internet, în decembrie și ianuarie, apar mult mai multe anunțuri cu și despre animale pierdute sau rănite. Sunt și cazuri în care câinii au făcut atacuri de inimă, de epilepsie, au rămas cu traume sau sechele sau chiar au murit, din cauza șocului prea mare.

De asta s-a convins și un bărbat din Sibiu, care a ales să își petreacă noaptea de Revelion la niște prieteni. Când s-a întors acasă s-a uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din curtea casei sale și așa a descoperit ce reacție sfâșitoare a avut câinele său, atunci când artificiile și petardele au atins apogeul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„E clar, câinele nu va mai rămâne singur în noaptea de Revelion. Nu mi-am imaginat că vor fi atâtea petarde și că va reacționa atât de urât. Am crezut că va sta în cușcă până trece toată nebunia de la miezul nopții”, a spus sibianul care ne-a trimis materialul înregistrat pentru cei de la sibiulazi.ro.

În imagini se poate vedea clar cum animalul se agită și încearcă să scape, speriat de tot ceea ce se întâmplă în jurul lui, totul în timp ce schelălăie dureros.

Cum să îți protejezi câinele de sunetele puternice făcute de artificii, petarde sau alte zgomote puternice

Perioada sărbătorilor de iarnă este una greu de suportat pentru câini, indiferent de talie, rasă sau vârstă. Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să luăm măsuri atunci când știm că petardele și artificiile pot speria animalele de companie.

Ușile și geamurile caselor trebuie închise și putem, de asemenea, să lăsăm televizorul pornit pe volum mai ridicat. Uneori, la recomandarea medicului veterinar, se pot folosi anxiolitice de uz veterinar. Stăpânii care știu că au animale ce reacționează la sunete puternice sunt sfătuiți să stea alături de acestea până la terminarea perioadei de stres.

Când e bine să îţi cumperi o casă sau un apartament. Care este cea mai potrivită perioadă din an și ce spun specialiștii... Ce se întâmplă în aceste momente cu Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor. Ce decizie au luat autoritățile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x