Antena Căutare

„Halucinant! Au venit să dea buzna!” Reacție vehementă a BOR, în urma bătăii de la mănăstire: „Cum interpretați gestul măicuței?”

Anchetă uriașă în urma scandalului de la mănăstirea din Hunedoara. Scenele șocante, analizate, pas cu pas, de purtătorul de cuvânt al BOR.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a vorbit despre incidentul din Hunedoara, unde doi bărbați s-au dus la spital, după ce ar fi încercat să oprească o slujbă, ce se ținea în interiorul bisericii.

„Nu știu în ce zi a fost făcută această filmare. Am putut vedea două persoane, plecate să vâneze ilegalități eclediactice, persoane aprioric agresive, care își înregistrau pe telefon, preludiul invadării unei biserici de mănăstire, nu a unei piese sufocate de oameni.

Fiind vorba de o mânăstire, în ea trăiește o comunitate asemenea unei familii, care are o viață în comun.

Oficierea slujbei în biserică, în condițiile actualei stări de alertă, va trebui firește, la rândul ei verificată de autorități.

Citește și:

Slujba de Înviere se va reoficia, la sfârșitul lunii mai, înainte de Înălțare

Vă pot spune că există ceremonii religioase care se pot desfășura acum în biserici, în prezența unui număr limitat de persoane. Nu știu dacă era cazul acum. Sunt foarte multe slujbe numite ceasuri, privegheri, sunt slujbe la care participă comunitatea de măicuțe sau de monahi.

Înregistrarea aceea e halcinantă. Două persoane venite deliberat, dând buzna, care pleacă protestând tot ele și se duc în modul cel mai ipocrit la spital să spună cau fost agresate tot ele”, a spus Vasile Bănescu, la Antena 3.

Citește și:

„Dă-i drumul de aici! Ieși afară”. Scandal la o mănăstire din Hunedoara, la o slujbă organizată în interior! VIDEO

Întrebat desprea reacția celor din mănăstire, Bănescu a precizat că gestul micuțelor, care au scos telefonul mobil și au început să filmeze, a fost unul normal, în situația dată:

„Când cineva dă buzna în casa ta să te filmeze, nu cred că este nefiresc să fii ofensiv și să-l inviți pe respectivul să iasă afară”, a adăugat Bănescu.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

„Dă-i drumul de aici! Ieși afară”. Scandal la o mănăstire din Hunedoara, la o slujbă organizată în interior! VIDEO... Asistentă medicală de la Spitalul din Râmnicu Sărat, confirmată cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x