Antena Căutare

Regula bacșișului se schimbă! Ce trebuie neapărat să afle românii

Lovitură cumplită pentru români! O schimbare uriașă se pregătește în perioada următoare! Ce urmează să se întâmple și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Lovitură cumplită pentru români! O schimbare uriașă se pregătește în perioada următoare! Ce urmează să se întâmple și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Patronii de hoteluri şi restaurante vor bacşişul pe bonul fiscal, dar fără taxe. Tot ce lăsăm peste nota de plată va fi gestionat de angajatori, iar ospătarii vor avea obligaţia de a-şi declara veniturile la finalul anului.

Ei nu văd cu ochi buni această măsură pentru că nu vor să dea niciun leu statului. Aceeaşi propunere a mai fost dezbătută şi în urmă cu patru ani, doar că nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

În prezent, bacşişul cash încasat de ospătari sau de chelneri nu este înregistrat. Iar clienţii care vor să plătească o atenţie cu cardul nu pot să facă asta decât dacă angajatorul, din proprie iniţiativă, taxează bacşişul ca serviciu suplimentar pe bon. Acestuia i se aplică TVA - o suprataxă pe care atât patronii, cât şi ospătarii, o consideră nejustificată.

BACȘIȘ REGLEMENTAT PRIN LEGE

Ceea ce vor patronii din industria hotelieră şi de restaurante este ca bacşişul să fie reglementat prin lege, la fel ca în alte state. I-au trimis chiar şi o propunere ministrului de Finanţe. Atenţia chelnerului ar urma să fie trecută separat pe bonul fiscal. Nu i s-ar aplica TVA. În schimb, chelnerii ar fi obligaţi să declare anual veniturile obţinute din bacşiş şi apoi să plătească la stat 10% impozit.

Dacă această propunere înaintată ministerului de Finanţe va prinde contur, patronii vor fi cei care vor gestiona bacşişul plătit cu cardul. Banii vor fi înregistraţi şi apoi împărţi angajaţilor.

Ospătarii în schimb, nu vor să audă de aşa ceva. Din bacşiş îşi măresc de 2-3 ori veniturile. Şi clienţii şi-ar dori ca banul să ajungă doar în buzunarul chelnerului.

Salariile angajaţilor din hoteluri şi restaurante au rămas cele mai mici din eco­nomie, în jur de 1.600 lei net, deşi deficitul de personal din industrie este de aproape 100.000 de persoane.

Salarii mai mari și sporuri însemnate pentru această categorie de români! Cine sunt persoanele care vor beneficia de cre... Scandalul medicilor falși! O femeie și-a făcut diplomă și este medic ginecolog la un spital de stat din Ilfov...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x