Antena Căutare

Andronescu vrea ca portile scolilor sa fie inchise in timpul orelor, iar persoanele straine sa fie insotite

Ministrul Educatei, Ecaterina Andronescu, cere ca profesorii de serviciu din scoli sa insoteasca persoanele straine care intra in unitate, iar poarta sa fie incuiata pe durata orelor. Masurile au fost luate dupa ce numeroase cazuri de violenta au fost inregistrate in scoli la doar o luna de la inceperea anului.

"Sa fim seriosi, scoala nu poate fi transformata intr-o cazarma. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Scoala trebuie sa fie o institutie in care oamenii invata si cum sa se comporte, iar acest lucru este foarte important", a spus ministrul Educatiei.

"Cred ca trebuie sa avem niste reguli foarte precise. De exemplu, eu nu as lasa nicio persoana straina sa se plimbe singura prin scola. As cere profesorului de serviciu sa insoteasca persoana respectiva acolo unde are treaba. Apoi, la sfarsitul intrevederii, acelasi profesor de serviciu ar conduce spre iesire vizitatorul. Mai mult, in timpul orelor, poarta ar trebui sa ramana inchisa", a precizat ministrul Educatiei.

Ea a precizat ca a recomandat deja inspectoratelor sa ia aceste masuri.

"La asta lucram. Am cerut deja, dupa evenimentele din ultimele saptamani, ca scolile sa includa aceste prevederi in regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Incercam, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, sa gasim cele mai bune solutii pentru stoparea violentei in scoala si in afara", a declarat ministrul Educatiei.

"Cred ca trebuie sa luam masuri generale, sunt mai degraba masuri educative. Pe de o parte, vom intari pedepsele si le vom aspri pentru elevii care se poarta intr-o asemenea maniera in scoala si va trebui sa gasim niste scoli care sa-i reformeze si sa-i readuca la situatii normale, trebuie sa intarim si relatia cu parintii si sa incercam sa sensibilizam si alte structuri din societate, cum ar fi ONG-urile", spunea Ecaterina Andronescu.

FOTO: Intact Images

Peste 20 de medici, anchetati pentru ca ar fi eliberat fraudulos retete compensate... Aproape 80 de politisti, jandarmi, pompieri si vamesi se intrec la campionatul national de judo al MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x