Antena Căutare

Reguli noi pentru cei care locuiesc la bloc. Cine nu se supune riscă amenzi de până la 6.000 de lei

De acum, ghenele de gunoi vor fi în obiectivul camerelor de luat vederi, la Iaşi. 200 de sisteme de supraveghere vor fi cumpărate de societatea de salubritate şi vor fi montate lângă tomberoane.

Autorităţile speră ca, în timp, să-i convingă pe oameni să depoziteze corect deşeurile. Dacă nu de bunăvoie, măcar de frica imaginilor şi a amenzilor, care sunt foarte mari: de la 3.000 la 6.000 de lei.

Pentru ca toţi ieşenii să arunce selectiv gunoiul, conducerea societăţii de salubrizare s-a gândit să cumpere camere de supraveghere. Le vor monta în preajma ghenelor, ca să-i prindă pe cei care aruncă resturile la întâmplare. Dar şi pe oamenii care, deşi nu locuiesc în Iaşi, lasă gunoiul în oraş.

Cu ajutorul imaginilor şi al poliţiştilor locali, cei care nu respectă legea vor fi amendaţi.

Ieşenii spun că este o idee bună. Dar că oamenii trebuie să selecteze gunoiul nu de frica imaginilor, ci pentru că aşa este civilizat.

În Iaşi există 600 de puncte unde oamenii pot arunca deşeurile. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt containere moderne, iar autorităţile speră ca anul viitor, toate să fie monitorizate.

Citește și:

Un timișorean și-a schimbat frigiderul din apartament și s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei! Ce greșeală a făcut bărbatul?

Un timișorean și-a schimbat frigiderul din apartament și s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei! Ce greșeală a făcut bărba... Descoperire de ultimă oră despre coronavirus! Oamenii pot fi adevărate bombe cu ceas, fără să știe. Care este perioada d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x