Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Haos la căpătâiul lui ÎPS Pimen, răpus de coronavirus. Zeci de oameni, între care și copii, au renunțat la masca de protecție și au sărutat sicriul

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost depus, miercuri seară, în biserica ”Sf. Gheorghe” de la Mănăstirea ”Sf. Ioan”, din Suceava. Deși credincioșii veniți să-și ia rămas bun erau obligați să respecte reguli de distanțare socială, aceștia le-au ignorat complet. 

Haos la căpătâiul lui ÎPS Pimen, răpus de coronavirus. Zeci de oameni, între care și copii, au renunțat la masca de protecție și au sărutat sicriul

Aproape 400 de credincioși au venit, miercuri seară, la Mănăstirea ”Sf. Ioan” pentru a-și lua rămas bun de la ÎPS Pimen. Unii dintre ei, însă, au uitat de regulile de distanțare socială și de pericolul de infectare cu noul coronavirus și și-au dat jos măștile de protecție. Ba mai mult, ei au sărutat sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al înaltului prelat, în timp ce alți oameni au sărutat icoana ori crucea de lângă sicriu.

Înaltpreasfinţitul Pimen, depus la Mănăstirea Sfântul Ioan. Sute de pelerini au participat la slujba de priveghere

De asemenea, în imaginile transmise pe Facebook se poate observa și copii care sărută sicriul.

ÎPS Pimen a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la București cu un elicopter SMURD, în data de 20 aprilie. Era în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul „Matei Balș”.

Când va fi înmormântat ÎPS Pimen și unde va avea loc slujba: Trupul va fi depus exact acolo unde și-a dorit!

Potivit Mediafax, medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, în care a fost şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. ÎPS Pimen ar fi primit şi mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de Covid 19.

Înalt Preasfinţitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a încetat din viaţă la Institutul Matei Balş

În cazul înaltului prelat, dar şi în cazul altor 20 de pacienţi aflaţi în stare gravă medicii au folosit şi un tratament experimental, recent aprobat în SUA: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine, o metodă de purificare extracorporeală a sângelui menită să reducă răspunsul inflamator al organismului.

Recomandari