Antena Căutare

Regulile oficiale pentru transportatori. Cum vom circula, de luni, cu metroul, autobuzul sau taxi-ul

De astăzi, regulile pentru transportatori devin clare. Ordinul de ministru prevede ca în maşinile de taxi să existe un despărţitor între şofer şi locurile din spate. Iar cine merge cu trenul trebuie să ştie că nu va putea să dea jos masca de protecţie pe tot parcursul călătoriei.

După două zile de când a fost instituită starea de alertă, transportatorii au primit şi regulile pe care trebuie să le urmeze. Însă nu toţi au ştiut că de astăzi cursele lor se desfăşoară diferit.

Reguli ce trebuie respectate în taxi

În taxiuri, spaţiul dintre şofer şi pasageri trebuie delimitat. Masca este obligatorie, la fel şi dezinfectarea zilnică a autoturismului.

În plus, nimeni nu mai poate urca pe locul din faţă. Unii au luat deja aceste măsuri. Alţii vor trebui să împlementeze totul cât mai repede.

Citește și:

Vor curge amenzile! Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut!”

Reguli ce trebuie respectate în tren

Masca va fi un accesoriu indispensabil şi pentru cei care vor călători cu trenul.

De asemenea, în tren, locurile pe care va trebui să vă aşezaţi vor fi delimitate, iar pe peron nu vor mai avea acces decât persoanele care prezintă bilet de călătorie.

Controlorul nu mai are voie să atingă biletele atunci când face verificarea.

Citește și:

De când se dau amenzi în timpul stării de alertă? Ludovic Orban, gafă, în direct: „Îmi puneți întrebări deranjante”

În gări, ghişeele vor funcţiona pe modelul unul deschis, unul închis - dacă spaţiul clădirii nu este mare - iar dezinfectarea se va face la fiecare patru ore.

Reguli ce trebuie respectate la metrou

Reguli stricte vor fi şi la metrou. În primul rând, trenurile vor circula mai des la orele de vârf.

Locurile de pe scaune, cât şi locurile din picioare vor fi delimitate de stikere verzi pentru ca distanţa recomandată să fie păstrată.

Reguli în aeroport și avion

Şi în aeroport se impun măsuri stricte. Pasagerii vor fi transportaţi la avion şi de la avion cu un mijloc de transport care nu trebui să depăşească 50% din capacitatea sa.

De asemenea, zonele critice din aeroport vor fi dezinfectate mult mai des. Aşadar aerul şi suprafeţele, în cazul în care există activitate de zbor, vor fi dezinfectate la fiecare patru ore, tăviţele de la filtrele de securitate la fiecare sfert de oră, iar toaletele la fiecare două ore.

Citește și:

Chinezii au recunoscut! Ce au făcut, de fapt, cu probele de COVID-19. Scandal uriaș, la nivel înalt: „Da, e adevărat! Așa s-a întâmplat”

Reguli în autobuz

În autobuze, regulile rămân ca şi până acum. Masca este obligatorie, distanţa la fel, iar în microbuze, transportul se va face doar pe scaune.

  • Mască obligatorie
  • Dozatoare u soluţii dezinfectante
  • Şoferul va fi izolat de pasageri
  • În microbuze, transportul doar pe scaune
Doi morți, un copil în stare grăvă și un bunic care și-a pierdut nepoata. Momentul în care taxiul în care se aflau a fos... Slujba de Înviere se va reoficia, la sfârșitul lunii mai, înainte de Înălțare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x