Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

De când se dau amenzi în timpul stării de alertă? Ludovic Orban, gafă, în direct: „Îmi puneți întrebări deranjante”

Schimb de replici tensionat între Ludovic Orban și reporteri, în momentul în care premierul „n-a nimerit” ziua din care se vor aplica amenzile pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

De când se dau amenzi în timpul stării de alertă? Ludovic Orban, gafă, în direct: „Îmi puneți întrebări deranjante”

În timpul declarațiilor de la finalul ședinței de Guvern, Ludovic Orban s-a încurcat în zile.

Întrebat dacă legea stării de alertă nu a fost trimisă prea târziu la Parlament, ducând astfel, la cele trei zile în care autoritățile nu au putut acorda amenzi celor care încalcă măsurile, premierul a răspuns:

„Legea am trimis-o la Parlament la momentul potrivit, chiar anticipând faptul că se va da o decizie de către CCR privitoare la Ordonanța 21. Noi am avut la dispoziție aplicarea anumitor categorii de amenzi și în condițiile stării de alertă care nu a avut la bază legea în vigoare.

E o perioadă de timp în care am spus că oamenii trebuie informați privitor la noile măsuri pe care le-am luat, la regulile care există în mijloacele de transport în comun, însă acestă perioadă de mustrare a trecut - începând de marți, după declarea stării de alertă prin hotărâre de guvern, toate instituțiiile implicate vor asigura aplicarea legii”, a spus Orban.

Jurnaliștii au remarcat faptul că premierul a anunțat ziua de marți ca prima în care se vor da amenzi, nu luni, așa cum se spune până acum. Rugat să lămurească situația, Orban a avut o reacție ușor nervoasă:

„Începând de mâine, dacă vreți. Îmi puneți întrebări deranjante. Se aplică legea în fiecare zi în România”, a spus Ludovic Orban.

Recomandari