Antena Căutare

Reprezentanții Metrorex, reacție după ce s-a spus că metroul ar putea să circule doar dimineața: ”Vom plăti datoriile eșalonat!”

Vestea că metroul ar putea să circule doar dimineața, începând de luni, a creat revoltă printre bucureșteni, însă la scurt timp, reprezentanții Metrorex au ținut să-i liniștească: circulaţia metrourilor nu va fi afectată de datoriile către firma de mentenanţă. 

Vestea că metroul ar putea să circule doar dimineața, începând de luni, a creat revoltă printre bucureșteni, însă la scurt timp, reprezentanții Metrorex au ținut să-i liniștească: circulaţia metrourilor nu va fi afectată de datoriile către firma de mentenanţă.

Astfel, potrivit reprezentanților Metrorex, prima tranșă, în valoare de 25 de milioane de lei, va fi plătită în perioada următoare, astfel că circulația metrourilor nu va fi afectată.

”Referitor la informaţiile difuzate în presă legate de întreruperea serviciilor de mentenanţă asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face următoarele precizări: Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuţii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, şi au concluzionat că serviciile nu se vor suspenda începând de luni, aşa cum apare în presă, urmând că împreună să identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situaţii”, a transmis, joi seară, Metrorex.

Citește și: Schimbare BOMBĂ la metrou! Ar putea circula doar dimineața! Motivul e halucinant! De când s-ar modifica programul

Sursa citată a precizat că reprezentanţii celor două instituţii au stabilit că plata primei tranşe, de 25 milioane lei, să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferenţa să se plătească eşalonat până la sfârşitul anului.

”În sensul celor precizate, asigurăm publicul călător că serviciile de mentananta nu vor fi întrerupte, iar circulaţia trenurilor de metrou nu va fi afectată”, a mai transmis Metrorex.

Citește și: Aerul de la metroul din Bucureşti ne îmbolnăveşte încet şi sigur. Sistemele de ventilaţie sunt vechi de 40 de ani

În cursul zilei de ieri, în cadrul unui interviu pentru economica.net, Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România a declarat că începând de luni se va asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul. Astfel, Metrorex va avea program redus, adică se va putea circula cu metroul doar dimineața.

Contractul de mentenanţă a fost încheiat cu Alstom în 2004 şi are o valoare totală de 240 de milioane de euro. Acesta a presupus preluarea de către Alstom a depourilor și uzinei de reparații.

Citește și: Circulație îngreunată la metrou! Care este motivul întârzierii pe Magistrala 2 Berceni-Pipera

De asemenea, contractual prevede ca tuturor trenurilor ieşite din garanţie din parcul Metrorex să li se asigură mentenanţa de către Alstom. Adică inclusiv noilor garnituri cumpărate de Metrorex, după ce acestea ies din perioada de garanţie oferită de constructor. Facturarea se face la numărul de kilometri parcursi de un tren.

Contractul actual pentru serviciile de mentenanţă la metrou expiră pe 31 decembrie 2019 iar Metrorex nu a lansat nici până acum licitaţia pentru un contract nou.

Brâul Maicii Domnului. Sfântul veşmânt, ţesut de însăşi Fecioara Maria și considerat a avea puteri vindecătoare, adus în... Un alt copil a dispărut din Caracal! Naidin Denis a plecat de la școală și de atunci nu a mai fost văzut. Părinții îl ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x