De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină. Restricții în județele cele mai afectate, anunțate de Raed Arafat

De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină. Raed Arafat și Nelu Tătaru susțin că iau în calcul varianta impunerii unor restricții zonale, în județele cele mai afectate, în care numărul de noi cazuri este în continuă creștere.

De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină

Hepta

Secretarul de stat, Raed Arafat, și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au explicat că odată ce va putea fi pusă în aplicare legea carantinei și a izolării, pot fi luate măsuri noi în zonele în care a crescut semnificativ numărul cazurilor noi de Covid-19. Potrivit acestora, decizia va depinde de evoluția din această perioadă.

Citește și: Premierul Orban, noi declarații despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus: ”Pregătim noi măsuri, nu vrem noi restricții!”

O zonă în care există focar poate fi închisă pentru o perioadă de 14 zile

"Se pot impune restricţii zonale, adică o zonă unde are loc o explozie de cazuri poate fi închisă pentru o perioadă de 14 zile sau până la stingerea cazurilor de infectări", a explicat Raed Arafat.

De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină. Restricții în județele cele mai afectate, anunțate de Raed Arafat

De marți, 21 iulie, anumite zone ar putea intra în carantină

Agerpres

*Măsuri de carantinare a anumitor zone de risc, luate în calcul de autorități; Foto: Agerpres

Și Ministrul Sănătății susține varianta unor măsuri restrictive, valabile inclusiv pentru terase, care ar putea fi închise dacă nu respectă normele de protecție, încă de la prima abatere.

”Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, spunea Nelu Tătaru, în urmă cu o zi, după recordul de noi cazuri în România.

Pippa Middleton a dezvăluit secretul din spatele siluetei sale. Cum reușește sora lui Kate Middleton să se mențină în formă
Pippa Middleton a dezvăluit secretul din spatele siluetei sale. Sora lui Kate Middleton nu ține...
Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021. Berbecii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021 aduce multe momente dificile în viața Berbecilor....
Parteneri
Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană
Parmigiana de vinete este o rețetă din bucătăria tradițională italiană de vinete cu parmezan și cu sos de roșii. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă și consistentă.
Catine.ro
Ultimele știri