Antena Căutare

Restricțiile se relaxează în Capitală. Restaurantele și sălile de spectacole se deschid de luni. Ce măsuri trebuie respectate

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește astăzi într-o ședință online pentru a lua o nouă decizie privind relaxarea restricțiilor în București.

relaxarea restrictiilor capitala
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește astăzi într-o ședință online pentru a lua o nouă decizie privind relaxarea restricțiilor în București.

Conform datelor oferite de DSP București, incidența numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 a scăzut, iar duminică a ajuns la 2,62 / 1000 locuitori.

Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU a decis duminică redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 05:00 - 21:00, iar măsura va intra în vigoare de luni, 3 mai 2021.

Rata de infectare pentru București duminică este de 2,62 la mia de locuitori, potrivit informaţiilor transmise de DSP Bucureşti. Sâmbătă incidența a fost de 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98 la mia de locuitori.

„În această şedinţă a fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că rata de incidenţă a coborât constat, în ultimele 48 de ore. Astăzi incidenţa este 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus la 30% din capacitate şi este permisă funcţionarea restaurantelor la interior, la fel la o capacitate la 30%. Acest măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toţi operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol şi restaurantele vor avea programul până la orele 21:00 şi se menţine desigur restricţia de circulaţie în afara locuinţelor după ora 22:00”, a afirmat Stoica, la finalul şedinţei CMBSU de duminică.

Citește și: Grecia a intrat pe lista statelor din zona galbenă. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Statul elen

Vineri, 30 aprilie, într-un interviu acordat pentru Digi 24, prefectul Alin Stoica a declarat:

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”.

Relaxarea restricțiilor din data de 23 aprilie

Ne reamintim că pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permită circulaţia persoanelor până la ora 22:00, fiind însă interzisă circulația pe timpul nopții, până la ora 05:00.

Magazinele rămân deschise până la ora 21:00 inclusiv în weekend, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

De asemenea, au fost redeschise sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.

Citește și: Ce se întâmplă cu persoanele care fac ambele doze de vaccin anti Covid. Ce trebuie să știi în legătură cu carantinarea

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 05:00”, arată decizia CMBSU, potrivit news.ro.

Tradiții și obiceiuri în ziua de Paște. Ce superstiții s-au păstrat din bătrâni... Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Paște. Ce nu e bine să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x