Antena Căutare

Revoluția fiscală 2018: Noile calcule sunt halucinante! Mamele riscă să piardă bani din indemnizațiile de creștere a copilului

Mii de femei care aşteaptă un bebeluş s-ar putea trezi cu indemnizaţiile de creştere a copilului diminuate. Scăderea apare din cauza trecerii contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat.

Mii de femei care aşteaptă un bebeluş s-ar putea trezi cu indemnizaţiile de creştere a copilului diminuate. Scăderea apare din cauza trecerii contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat.

Sunt în pericol cei care nu au contractele modificate cu acte adiţionale şi înregistrate în Revisal. Şi atenţie, sunt peste două milioane şi jumătate de angajaţi în această situaţie.

Viitorii părinţi, ale căror contracte de muncă nu au fost modificate, riscă să piardă sute de lei lunar din indemnizaţia de creştere a copilului, avertizează analiştii. Vorbim de acei salariaţi la care angajatorul nu a făcut transferul, a păstrat acelaşi salariu brut, iar netul din mână este mai mic.

Concret, un angajat care a avut un salariu brut de 4.000 de lei, anul trecut, a virat la stat peste 1.000 de lei contribuţii sociale. La această sumă, indemnizaţia de creştere a copilului este puţin peste 2.000 mii de lei.

La această sumă, indemnizaţia de creştere a copilului este puţin peste 2.000 mii de lei. Dacă trecerea contribuţiilor nu a fost înregistrată de angajator, atunci brutul rămâne 4.000 de lei şi în 2018. Doar că taxele ajung la 45%, adică peste 1.600 de lei, iar netul se micşorează, astfel, la 2.340 de lei. Aşa se face că viitoarea mamă va pierde aproape 400 de lei din indemnizaţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până acum, doar jumătate dintre cele peste 5 milioane de contracte de muncă au fost modificate şi înregistrate în REVISAL, potrivit Ministerului Muncii. Angajatorii au termen să le modifice şi pe restul de peste două milioane până pe 31 martie.

VREMEA, 9 februarie. România, sub cod galben de ninsori! Gata, vine urgia albă!... Sunt focare de gripă în mai multe oraşe. Medicii sunt în alertă: Cum deosebești gripa de o banală răceală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x